Амилопектин е богата на въглехидрати храна, предназначена за употреба при интензивно мускулно натоварване

Amylopectin NEUTRO 4.0 Lb (Амилопектин чист) е предназначена за активно спортуващи и допринася за по-високата производителност по време на тренировка.

Амилопектинът е нов въглехидрат, който притежава високо молекулно тегло и нисък осмоларитет. Той е предназначен главно за спортисти, тъй като осигурява необходимия гликоген като източник на енергия за мускулите.

Хипотоничен тип напитки, произведени с амилопектин, които са били тествани и сравнени с други "обикновени" енергийни напитки, са доказали, че преминаването на гликогена в стомаха е много по-бързо, отколкото с всяка друга комбинация от глюкозни полимери.

Амилопектинът осигурява предоставянето на въглехидрати с оптимални нива на гликоген в периоди на интензивно обучение и тренировка, без да е необходимо да се променя обичайната ни диета. Той бързо се разгражда в стомаха и не предизвиква дискомфорт при физическа активност. Благоприятства по-ефективния ресинтез в нивата на гликоген в мускулите след тренировка или физическа активност, като по този начин се избягва всякаква опасност от претрениране.

Използването на амилопектин

Преди обучение за подобряване на издръжливостта: Амилопектинът е сложен въглехидрат, който предостава енергия много по-бързо от всеки друг вид полизахариди, така че осигурява по-голяма динамичност и издръжливост по време на тренировките. Също така спомага за увеличаване на издръжливостта и подпомага борбата с умората.

По време на обучение организмът консумира енергия под формата на гликоген, а амилопектинът осигурява необходимото количество от него в черния дроб. По този начин се гарантира по-голяма издръжливост и се намалява степента на умора.

След интензивна тренировъчна сесия подпомага възстановяването на мускулните пукнатини, които са са образували вследствие на натоварването. Амилопектинът спомага да се избегне загубата на мускулна маса, която трудно се натрупва след усилена тренировка.

Ще намерите Amylopectin NEUTRO 4.0 Lb тук

Източник: Nie-Jenite.bg