Има поне няколко причини да не мечтаете да уголемите гърдите си!

Тя: Скъпи, как намираш гърдите ми?
Той: Трудно.

Това, разбира се, е виц, но и една дума е достатъчна да комплексира притежателките на малък бюст. Има обаче поне няколко причини, поради които недостатъчно големите гърди са предимство.

Супермоделите

Перфектната гръдна обиколка е 90 см (с талия 60 и ханш 90). Наоми Кембъл описва себе си като идеална, защото има гърди, които се побират точно в широки чаши за шампанско. А това не е толкова много, нали?

На 45 колежката й Кристи Търлингтън рекламира сутиените "Калвин Клайн" и обясни, че на стари години малкият бюст изглежда по-добре. 

Супермоделът Карли Клос в есенно-зимната колекция на "Версаче" 2015/2016, фотографирана от тандема Инез ван Ламсверде и Финъд Матадин

Малкият бюст е секси под прозрачна блуза

Деколтетата и материите, под които се очертават зърната, също са подходящ начин да подчертаете, че вие също имате гръд, заслужаваща внимание. Избягвайте обаче шалчетата, защото засилват плоския ефект. Носете сутиен, който нежно повдига гърдите нагоре една към друга. Възползвайте се максимално от прозирните ефекти.

Виж още: Нямаме нужда от сутиени

Можете да проверите дали бюстът ви е достатъчно повдигнат с помощта на молив. Поставете го под гръдта и ако се задържи там, значи имате проблеми със земното притегляне.

Ейми Адамс с деколте до пъпа в кадър от "Американска схема" (2013)

Големият бюст скъсява живота

Според едно проучване притежателките на по-голям бюст изпитват силни болки в гърба и шията, получават по-чести главоболия и нерядко имат гръбначни изкривявания. Големият размер на сутиена съкращава продължителността на живота средно с пет години, сочеха резултатите.

Виж още: Отново за болките в гърба (и на вниманието на Николета!)

Известни дами като Куин Латифа и Катя от дует "Ритон" дори са се подлагали на намаляване на бюста. Американската рапърка, която се изявява повече като актриса, се решила окончателно на хирургична интервенция, когато смъкнала около 20 кг от теглото си, но бюстът й не спаднал от само себе си.

Още три предимства на малкия бюст

Според психолози парите, които мъжът печели, определят и вкуса му към дамските гърди. Проучване установило, че големите бюстове са предпочитани от онези представители на силния пол, които са по-бедни или финансово несигурни. Което е лоша новина за "златотърсачките", инвестирали в силикон.

Виж още: Малкият бюст води до кариера в Холивуд

Проучване на университета във Виена е установило, че големите гърди понякога имат по-малка чувствителност. Сексолози обясняват това с по-голямото количество мастна тъкан. Така малките гърди носят повече удоволствие при любовната игра.

Знаем защо мъжете предпочитат партньорката им да има големи гърди, но според еволюционни психолози още от прастари времена е налице и обратната гледна точка. Първобитните хора отгатвали възрастта на жената по състоянието на гърдите й. Големият бюст, който увисва с годините, издайнически указвал на потенциалните ухажори, че притежателката му е по-възрастна.

Виж още: Дами, бюстът също има нужда от гимнастика