Бившият капитан на "Селтик", "Астън Вила" и националния ни отбор изкара и последната химиотерапия от лечението си

Подобно на много други легендарни футболист и Стилиян Петров ще застане зад микрофона като коментатор на мачове. Бившият капитан на националния ни отбор ще пътува до Дубай идния месец. Той бе поканен от спортния канал на "Ал Джазира" за анализатор на мачовете от английската Висша лига, предаде "Спортал".

Петров най-вероятно ще замине със семейството си, за да комбинира работата с кратка почивка.

Край на лечението

В сряда Стилиян изкара последната химиотерапия от лечението си от левкемия, като вече трябва да приема стероиди, които да укрепят организма му. Лекарите са дали уверения, че нужда от допълнително лечение няма да има. Това прави възможно и пътуването до Дубай на бившия капитан на "Селтик" и "Астън Вила", без каквито и да е притеснения.

Покани от "Селтик"

Един от бившите клубове на Петров - "Селтик", където изгря звездата му, официално го покани на мача срещу италианския "Интер" в първия 1/16-финал от Лига Европа на 19 февруари. Друг българин, играещ за детелините, Александър Тонев, също очаквал с нетърпение да се видят, след като наказанието му вече изтече и той ще може да играе.

Преди това е дербито с Глазгоу Рейнджърс на 1 февруари, но още не е ясно дали Стилиян ще успее да пътува заради приетите стероиди. Понякога му е нужна седмица, за да отминат симптомите при приемането на силните лекарства. 

Петров три години се бори с остра форма на левкемия, която му бе открита след мач от Висшата лига на Англия. В крайна сметка обаче рекордьорът по мачове за България пребори болестта.