Старши треньорът на мъжкия ни национален отбор по волейбол Пламен Константинов разкри минути след изтеглянето на жребия за Евроволей 2015, че не изключва възможността за завръщането в първия ни тим на Матей Казийски

Той все още не е говорил със звездата на Тренто, но е готов да го включи в тима ни за двубоите това лято, информира Sportal.bg.

"Искам Матей Казийски в отбора си! Не ме интересува какво говорят някои хора за него. Още не съм водил разговори с него, но те предстоят", катогеричен е Пламен Константинов.

Селекционерът сподели още, че в разширения му състав очаква да се завърнат контузените през миналото лято Николай Николов и Виктор Йосифов, а също така е готов да изпрати повиквателна и за Владимир Николов. 

По отношения на Европейското първенство самият Константинов е настоявал мачовете ни да се играят в софийската "Арена Армеец", тъй като е бил съгласен срещите от груповата фаза да бъдат във Варна, но не е одобрил факта, че за четвъртфинала отборът ще трябва да пътува за София. 

Тепърва предстои разговор между БФВ и Пламен Константинов за уточняване на приоритетите през това лято - между Световна лига и Европейски олимпийски игри. Централата и бившият капитан също така трябва да преценят кой ще бъде втори треньор на националния ни тим, който ще води т.нар. "Б" отбор.

"Германия е във възход през последните години. Домакини сме и трябва да се възползваме от това предимство. Имаме да си връщаме на германците. Последните години двубоите между България и Германия бяха доста оспорвани", каза Пламен Константинов.