Обхванати от манията по "Петдесет нюанса сиво", американски медии анонсираха с подобно заглавие подгряващия трейлър за новия хорър на режисьора Гийермо дел Торо - "Пурпурният връх"

След като помогна на Питър Джаксън с трилогията "Хобит" (като съсценарист), Гийермо дел Торо подготвя нов свръхестествен трилър под заглавие "Пурпурният връх" / Crimson Peak.

Действието се развива в Къмбрия, Северна Англия, през XIX в., където младата писателка Едит Кушинг (Мия Вашиковска, "Алиса в Страната на чудесата"), дъщеря на американски бизнесмен, се омъжва за очарователния, но загадъчен аристократ Томас Шарп (Том Хидълстън).

Той я отвежда на връха на планина от пурпурночервена глина, в пищното си наследствено имение, където живее и сестра му лейди Лусил (Джесика Частейн). Скоро обаче булката започва да съжалява за решението си, тъй като новият й дом се оказва пълен с тайни и обитаван от духове...

Чарли Хънам, който взе участие в предишния филм на Дел Торо - "Огненият пръстен" (2013), се появява и тук, като д-р Алън Макмайкъл, влюбен в главната героиня.

Сексапилният блондин имаше шанс да стане суперзвезда с екранизацията на "Петдесет нюанса сиво", но се отказа сам от ролята на Крисчън Грей.

"Кримсън пийк" излиза в средата на октомври, в навечерието на Хелоуин, а междувременно режисьорът готви още няколко проекта, сред които мрачна версия на "Пинокио" и продължение на "Огненият пръстен".

Говори се и за трета част на "Хелбой", макар че изпълнителят на титулната роля Рон Пърлман скоро навършва 65. Именно той бе избран да връчи на Гийермо дел Торо почетната награда за изключително майсторство, присъдена на режисьора от гилдията на холивудските гримьори и фризьори.