Как да си легнете спокойни, да се наспите добре, а на сутринта да се събудите достатъчно енергични

Шансовете да се нахраните обилно вечер и това да ви държи будни нощем са много големи, но пък и не е добре да лягате на гладен стомах, защото това също ще попречи на добрия сън.

От foodpanda посочват няколко неща, с които да се почерпите преди лягане. Те съдържат триптофан (аминокиселина, която подпомага мозъчната функция), серотонин и мелатонин, както и други вещества, които ще ви докарат до ефекта от сънотворно, без негативите.

Виж още: Пет неща, които успелите хора правят преди лягане

Бъдете внимателни обаче с количествата, защото последното нещо, което искате, е да претоварите стомаха си и да натрупате допълнителни калории. Не забравяйте, че всяко нещо, консумирано с мярка, е полезно.

- Банани

Комбинацията от триптофан, въглехидрати и магнезий ще ви направи сънливи и ще сте в състояние да заспите, без да се въртите в леглото.

- Пълнозърнести бисквити с фъстъчено масло

Още една магическа комбинация (триптофан + сложни въглехидрати), която ще насърчи пълноценната дрямка.

- Чаша топло мляко

Може би помните като деца как баба ви ви е давала чаша топло мляко преди сън. Благодарение на съставките триптофан, калций и магнезий вие ще спите по-добре. Добавете и малка щипка канела или мед, а на сутринта, за събуждане, изпийте нова чаша мляко, но студено.

- Сандвич с пуешко

Малко пълнозърнест хляб (богат на сложни въглехидрати и магнезий) и няколко резена пуешко месо ще ви докарат до сънливо състояние точно след половин час.

- Ябълки с мед и бадеми

Тази комбинация ще ви даде допълнителна доза спокойствие, особено ако към нея добавите билков чай от мента или от лайка.

Виж още: Седем начина да подобрим съня си

Източник: Foodpanda