Люба Илиева от X Factor излиза на голямата сцена със "Спомени в прахта"

Участничката, която беше сред любимците на публиката в изминалия сезон на X Factor, но отпадна първа от шоуто, издаде дебютната си песен. Това се случи благодарение на програмата "Мтел талант", която подкрепя младите хора и техните проекти в областта на изкуството, науката, културата и спорта.

Люба Илиева е първият участник в проекта "Мтел талант", а телекомът и "Вирджиния рекърдс" сбъднаха нейната мечта, като й дадоха втори шанс да се възползва от потенциала си и да подготви с професионален екип своята дебютна песен "Спомени в прахта".

След като Люба си тръгна от X Factor, с нея продължават да работят вокални педагози, хореографи, стилисти, дизайнери, композитори и текстописци.

Първият й сингъл е по музика и аранжимент на тандема Раф Шилебекс (Белгия) и Тами Инфузино (САЩ), а българският й текст е на Павел Николов от хип-хоп дуета Pavell & Venci Venc’.

Режисьор на клипа е Виктор Антонов-Рик, а част от кадрите са заснети в гребната база Панчарево край София. Люба влиза смело във ледените води на езерото, тъй като има опит в гмуркането - и дори ползва личния си неопренов костюм.

Партнира й нейният най-добър приятел Иван Лъчезаров. Стайлингът на двамата е дело на Антония Йорданова, която избира гардероба им от Pinko и Alias Art, за да пресъздаде цялостната визуална концепция на режисьора. За грима и прическата на изпълнителката екипът на "Вирджиния рекърдс" се е доверил на Слав.

"Люба успя за много кратко време да заслужи любовта на публиката. Затова и тя бе първият участник в социално-отговорната ни програма "Мтел талант", с която подпомагаме младите таланти на България, без значение дали в сферата на изкуството, спорта или науката. Освен с таланта си, тя ни спечели и с това, че

знае какво иска

и е отдадена изцяло на любовта си към музиката", коментира Илияна Захариева, директор "Корпоративни комуникации" в "Мтел", а самата певица сподели:

"Изключително съм развълнувана и благодарна на "Мтел", "Вирджиния рекърдс" и X Factor, че повярваха в мен и ми дадоха възможност да разбера какво е да се занимаваш с музика професионално. Едва сега разбирам колко труден и отговорен е целият процес, колко усилия и емоции се изискват от страна на много хора, за да се получи

един добър продукт, с който артистът да се гордее

Никога не бих могла да направя всичко това сама и наученото през тези месеци след предаването от всички професионалисти, които работиха упорито с мен, е безценен урок за цял живот."

Инициативата "Мтел талант", която помогна и на отбора по математика на Софийската математическа гимназия да замине на състезание в Харвард, спечели редица отличия за корпоративно социална отговорност през 2014 г.

Целта й е да открива младите надежди, да развива ума и таланта им и да им осигурява необходимата разгласа, така че успехите им да достигнат до повече хора.

Проектът насърчава успели младежи, независимо от сферата им на дейност, и е част от новата цялостна корпоративно социална програма на "Мтел". Благодарение на "Мтел талант" всеки финалист на програмата получава шанс да направи първите си стъпки към професионална кариера в своята област.

Източник: Мтел