Британското хлапе от "Невъзможното" замени Андрю Гарфийлд и на 19 дебютира като Човека паяк в новия трейлър за "Първият Отмъстител: Войната на героите". В самостоятелния филм за Спайди пък ще му партнира звездата на "Дисни" Зендая

След трилогията с Тоби Магуайър и двата филма с Андрю Гарфийлд един от най-популярните комиксови герои в киното има ново лице - 19-годишния англичанин Том Холанд.

Той привлече вниманието още през 2012 г. с испанската драма "Невъзможното", която му донесе редица награди и номинации за изгряваща звезда.

Филмът, където негови екранни родители бяха Юън Макгрегър и Наоми Уотс, пресъздаде последиците от опустошителното цунами, помело тихоокеанските курорти в края на 2004-та.

Миналогодишният "В сърцето на морето" на Рон Хауърд, мюзикълът "Били Елиът" и историческият сериал на Би Би Си Wolf Hall, където играе сина на Оливър Кромуел, са сред другите му актьорски участия напоследък.

Дебютът на Том Холанд като 15-годишния Питър Паркър / Спайдърмен е тази пролет в третия филм за Капитан Америка - "Първият Отмъстител: Войната на героите".

Първите кадри с него се появиха в новия трейлър, където Отмъстителите се разделят на два лагера - а той взима страната на Железния човек и атакува заглавния герой...

На 1 юни той навършва 20, а тук можете да си го припомните в някои от предишните му роли, където е още тийнейджър:

Том Холанд с Наоми Уотс в драматичен кадър от "Невъзможното" (2012)

Том Холанд като юнга на кораба "Есекс" - младежката версия на Брандън Глийсън от "В сърцето на морето" (2015)

За последно гледахме Човека паяк в "Невероятният Спайдърмен-2" (2014), а следващият самостоятелен филм за него, вече с новото лице, е планиран за 2017 г. Режисира сравнително неизвестният Джон Уотс.

Наскоро в актьорския състав бе ангажирана и 19-годишната певица Зендая, популярна от тв сериали на "Дисни" като "Раздвижи се" и "Кей Си под прикритие".

Тя се е снимала и в клипа на Тейлър Суифт Bad Blood, а неотдавна се нареди в списъка на сп. "Форбс" с 30 звезди на възраст под 30.

Зендая на наградите "Оскар 2015" с рокля "Вивиан Уестуд", снимка Matt Petit / ©A.M.P.A.S. От предаването "Модна полиция" тогава коментираха, че заради раста прическата й наоколо миришело на марихуана и етерични масла, но по-късно водещата Джулиана Ранчич се извини за критиките, които не били расистки, а насочени към хипарския стил като цяло