Хитът от 1966 г. има нов, джазиран кавър, записан на живо от Лейди Гага, но е популярен и в изпълненията на Нанси Синатра, Миленита, Лили Иванова, Давид Гета и Скайлър Грей, 2Cellos със Скай Ферейра

Записахме го от първия път и така ни хареса, че го добавихме към албума в iTunes, разказва Лейди Гага за своя кавър на Bang Bang (My Baby Shot Me Down).

Парчето е бонус за потребителите на онлайн магазина, които вече направиха съвместния й джаз проект с ветерана Тони Бенет номер 1 по продажби в интернет.

Видео: Лейди Гага, Тони Бенет и Дюк Елингтън

Клипът и самият запис на песента са отпреди два месеца, когато в Ню Йорк се състоя концертът Tony Bennett & Lady Gaga: Cheek to Cheek LIVE!, чиято тв премиера е на 24 октомври в поредицата Great Performances по американската Пи Би Ес.

За това свое солово изпълнение певицата се появява на сцената с огромна черна перука, която я прави истински двойник на Шер.

Всъщност оригиналът наистина е на Шер. Песента е написана от нейния съпруг Сони Боно през 1966 г. и се превръща в един от най-големите нейни хитове в ранния й период.

20 години по-късно Шер преиздава парчето в рок стил, с по-твърд аранжимент, като започва да го изпълнява така и на концертите си.

През 60-те Bang Bang (My Baby Shot Me Down) е записана и от Нанси Синатра. Нейното изпълнение нашумя отново преди десетилетие покрай решението на Куентин Тарантино да го включи в саундтрака на "Убий Бил".

Певици (и певци) от цял свят записват кавъри на парчето. Сред тях, през 1968 г., е дори Лили Иванова. Изпълнението й под заглавие "Бенк бенк" - и с почти буквален превод на текста, както е обичаят тогава - е включено в плоча, издадена за необятния музикален пазар в СССР.

Друга версия на български е изпята от Миленита в сериала на БНТ "Под прикритие". На акустична китара в заведението, където героинята й работи като барманка, й акомпанира Александър Сано в ролята на Косъма.

Парчето си има дори денс вариант, пуснат в началото на тази година от френския топдиджей Давид Гета. Вокалът е на певицата Скайлър Грей, а заглавието - само Shot Me Down.

Хърватското дуо челисти 2Cellos, които идват за концерт у нас на 9 декември, също са включили Bang Bang в репертоара си от нестандартни версии на поп и рок хитоме. В тяхното изпълнение, от втория им албум In2ition (2013), пее Скай Ферейра.