Първата локация на фестивала за градска култура са Малките пет кьошета

Днес започва фестивала за градска култура "София диша". Днешната му локация са Малките пет кьошета, като основна тема на деня е екологията. Събитието започва в 16.00 и ще продължи до 22.00 часа.

По време на фестивала хората ще разберат повече за различни социални каузи и образователни инициативи.

В рамките на първата неделя от фестивала ще вземат участие български производители на натурални продукти, сред които биоферми, производители на мед и пчелни продукти, производители на предмети и играчки от естествени материали. 

Първа неделя - екология

Голямата част от участниците са малки семейни компании, които ще представят екологични български продукти с ново отношение към природата или произведени чрез традиционни или забравени технологии и занаяти. Така освен презентация на разнообразна продукция, през тази неделя ще случат и работилници – включително и за деца, като тази за направата на играчки от натурално зърнено нишесте.

Освен това заради засиления интерес за участие на "София диша", събитието ще проведе мащабно социологическо проучване, целящо да даде посоката на развитие и разширяване на фестивала през 2016 г.

Там ще е и нашата приятелка Ади с нейната творилница за шарени шишета

"София диша" ще се провежда всяка неделя от август. В рамките на изданието централни софийски улици се преобразяват от мръсни и задушливи пътни артерии в свежи зони за забавление.

Провеждането на фестивала отново ще наложи затварянето за движение на някои от улиците в центъра на столицата.

Днес от 08.00 до 23.00 часа се забранява престоят, паркирането и влизането на пътни превозни средства:

- по ул. "6-ти септември" между ул. "Граф Игнатиев" и ул. "Хан Аспарух";
- по ул. "Хан Крум" между ул. "Преспа" и ул. "Струмица";
- по ул. "Неофит Рилски" между ул. "Струмица" и ул. "6-ти септември.

Източник: Bulevard.bg