Разград и Шумен посрещнаха като звезди вицешампионите от детската Евровизия

След впечатляващото й представяне на детската Евровизия в Малта завръщането на Крисия Тодорова се превърна в празник за съгражданите й.

Разград я посрещна с шпалир от мажоретки и духова музика пред Центъра за работа с деца, където тя изучава вокално пеене. Малката чаровница и нейният вокален педагог Свилена Дечева бяха затрупани с букети и подаръци.

От кмета Денчо Бояджиев 10-годишната разградчанка получи почетния знак на града, смесителен пулт и книгата "Чудесата на България" - заедно с определението

"101-вото чудо на България"

Две торти с нейния лик очакваха певицата. Едната - с формата на сърце - бе от името на Общинския съвет, а втората й поднесоха от сладкарска фирма, с пожелания да й направят още по-голяма след победа на конкурса Сан Ремо.

Участието в детската Евровизия е било интересно, понякога трудно и страшно, но нито за момент скучно, разказа вокалната педагожка на Крисия, която до последно се грижеше за възстановяването на гласа й.

Виж още: Борисов поздрави Крисия и Кубрат

В училището й, което носи името на Васил Левски, също й организираха празнично посрещане с лозунга "Криси - нашата фея и супергерой".

По подобен начин и Шумен приветства своите представители на детската Евровизия - пианистите Хасан и Ибрахим Игнатови.

При визитата си в общината 10-годишните близнаци бяха придружавани от своя баща Дениз Игнатов, двете си по-големи сестри (също близначки) и музикалната педагожка Маринела Маринова.

"Благодаря, че на стената по време на състезанието изписахте Шумен. Това е градът на Панчо Владигеров и

пианистите, каквито сте и вие, са на почит

Искам да ви благодаря, че със своя талант от голямата сцена донесохте славата и на нашия град и регион", заяви кметът Красимир Костов, който им подари индивидуални лаптопи с пожелание за нови успехи.

На сесията си на 27 ноември Общинският съвет ще удостои с почетна "Златна значка" Хасан и Ибрахим, както и тяхната преподавателка.

Най-голямата им награда обаче би била нов роял,

тъй като тяхното пиано се е счупило непоправимо, а двамата се упражняват по пет часа дневно. От фондация "Димитър Бербатов" обявиха банкова сметка за набиране на средства за закупуването му.

Видео: Крисия, Хасан и Ибрахим - "Моя страна, моя България"

Преди да се приберат у дома Крисия, Хасан и Ибрахим гостуваха в Народното събрание и бяха приети от президента Росен Плевнелиев, който им връчи почетния знак на държавния глава.

Днес трите малки звезди и музикалните им педагози ще бъдат наградени и от министъра на образованието и науката.