Водеща на "Усещане за жена" е актрисата Гергана Стоянова, свои рубрики имат шеф Борис Петров и гимнастичката Симона Пейчева

Новият предиобеден блок тръгва по Тв7 от 23 септември, всеки делник между 10 и 12,30 ч., като ще конкурира както сродните "Преди обед" по Би Ти Ви, "На кафе" с Гала по Нова тв, "Денят отблизо" с Мария Андонова по БНТ1, така и кулинарните предавания на Иван Звездев ("Кухнята на Звездев"), Лора и Стоян ("Бон апети"), Ути Бъчваров ("Бързо, лесно, вкусно").

"Усещане за жена" е продукция на !no frame media, а водещата Гергана Стоянова понастоящем работи в Министерството на културата. Иначе е актриса, завършила НАТФИЗ при проф. Надежда Сейкова и доц. Илия Добрев.

Играла е в театъра и киното, но през годините е водила различни предавания ("Свят за двама", "Малки истории", "Огледала" и "Иначе", както се нарича собствената й продуцентска къща), като освен това е писала сценарии за други, а неотдавна реализира като директор продукция историческия сериал на БНТ "Недадените".

Всеки ден от седмицата към нея ще се присъединява втори водещ, тесен специалист в своята област. Понеделникът например е запазен за Симона Пейчева и нейната рубрика за добра форма. 

Световната шампионка по художествена гимнастика от 2001-2002 има опит в подобна роля от предаването "Така го правят жените" по Би Би Ти. Сега в своята рубрика "Пред огледалото" тя ще разкрива тайните за идеална фигура и ще дава най-добрите съвети за диети и активен спортен режим.

На следващия ден, във вторник, застъпва Галя Симеонова, която едновремено работи и възпитава детето си, а как комбинира тези важни задачи - ще разкрива от личен опит в рубриката си "Професия родител". Веднъж седмично тя ще съветва не само дамите, но и мъжката част от аудиторията за най-важните моменти в отглеждането на наследниците - от храненето на новороденото до трудностите на ученика.

Сред ко-водещите в "Усещане за жена" по Тв7 е и д-р Вергиния Георгиева, един от най-големите специалисти по нетрадиционна медицина у нас, която всяка сряда с рубриката "По-здрави" ще учи зрителите как да черпят сили и лекове от майката природа.

Д-р Георгиева (вляво) и Галя Симеонова

Топархитектката Таня Дикова, съпруга на арх. Калин Диков, и дъщеря им Ирен Дикова, интериорен дизайнер, ще влизат в студиото на "Усещане за жена" всеки четвъртък за своята рубрика "Код: Красиво". 

Двете дебютират на екран след дълги години отказ от публичност и ще дават експертни препоръки как да разнообразим дома си, как да го направим по-уютен и нестандартен, какви са новите тенденции в дизайна.

Винаги сме имали две гледни точки, но накрая те се сливат в една цялост - в красотата и естетиката, коментира Ирен, която е завършила дизайн в Милано.

Надя Иванова, която стана популярна от светското шоу на БНТ "Елит", се връща към тази тематика в "Усещане за жена" и всеки петък ще партнира на водещата Гергана Стоянова с новости от шоубизнеса и тайните на звездите.

Наскоро тя беше анонсирана и като гост-звезда в новия сериал на Любен Дилов-син по същата телевизия, озаглавен "Sex, Лъжи & TV: 8 дни в седмицата".

Преди време новата-стара приятелка на продуцента и водещ Андрей Арнаудов е водила и друго предаване в Тв7 - геймшоуто "Перфектна памет".

Мъжкото лице на "Усещане за жена" е шеф Борис Петров, популярен от журито на кулинарното шоу Lord Of The Chefs по Би Ти Ви. Той ще представя уникалните си рецепти във всяко предаване и ще съветва зрителите за избора на продукти.

Признание за уменията си той получил още в края на 80-те години, когато бил избран да готви при посещенията на шейха на Кувейт, генералния секретар на НАТО Манфред Вьорнер и администрацията на Роналд Рейгън.

В курорта Слънчев бряг днес той ръководи ресторант, който е обявен за най-доброто място за fine dining по българското Черноморие от норвежката Oslo TV, датската TV2 и Channel 4 във Великобритания.