Лауренциу Регенкампф поема треньорския пост от оттеглилия се по семейни причини Люпко Петрович

Новият наставник на "Литекс" Лауренциу Регенкампф разкри, че ще има сливане между "оранжевите" и ЦСКА, но това ще стане при завръщането на "червените" в елита, съобщи Football24.bg.

"Истина е, ще работя в България. Постигнахме споразумение с ръководството на "Литекс". Идеята бе да започна работа през декември, но желанието на собственика се промени и това ще се случи по-рано. До няколко дни трябва да подпиша договор за три години", каза той и допълни:

"Целта пред "Литекс" е да спечели титлата в "А" група и да играе в Европа. Отборът е добър, разполага с качествени футболисти и смятам, че заедно можем да постигнем това. Проектът в Ловеч е много сериозен и това повлия на решението ми да приема предложението. Собственикът е купил ЦСКА, който бе изхвърлен във "В" група. Когато се завърне в елита, най-вероятно "Литекс" ще се премести в София и ще се вложат още повече пари в проекта."

Ден по-рано досегашният наставник на "Литекс" Люпко Петрович, който пое наскоро поста от Красимир Балъков, напусна клуба.

Пред сръбския специалист стояли неотложни и важни семейни проблеми, които трябва да решава, затова вчере той се прибрал в родината си. Още при назначаването си преди месец той се разбрал с клубното ръководство да помогне с каквото може в началото на сезона за стабилизирането на тима след отпадането от евротурнирите и работата му да продължи, докато бъде намерен подходящ треньор.

“Сърдечно благодарим на Люпко, че откликна на поканата ни да се завърне при нас в труден момент. Той изпълни своята задача успешно и ни помогна да стартираме добре шампионата. Винаги ще си е наш приятел, на който ще разчитаме.Пожелаваме му успех”, коментираха от ръководството на "Литекс".

Още футболни новини от България и света четете във Football24.bg

Източник: Football24.bg