Повече облаци с валежи в края на седмицата

С предимно слънчево време започва новата работна седмица. Днес се очаква облачността над по-голямата част от страната да намалее до слънчево, като по-значителна да се задържи над южните райони и Черноморието, а слаби превалявания да има само на отделни места.

Температурите ще паднат значително и се очаква днес градусите да достигнат до 23-28, съобщиха от НИМХ. Вятърът ще е умерен, от северозапад. 

По Черноморието ще продължи да е облачно, като по южното крайбрежие не е изключено да превали слабо. Максималните температури се очаква да достигнат 24-25 градуса, близки до температурата на морската вода.

Прогнозата за 14 дни напред можете да видите на Termo.bg

В планините ще има разкъсана облачност, намаляваща и до слънчево. По-значителна ще се задържи облачността над Родопите, където ще превали слабо. Ще духа умерен до силен северозападен вятър. Максимална температура на 1200 метра - 16 градуса, на 2000 метра - около 8 градуса.

През седмицата

Седмицата като цяло ще бъде по-хладна, като се очакват и валежи до края на седмицата. Облачното време ще се задържи във вторник, като само на отделни места, главно в южните и планинските райони, е възможно да превали слабо. 

Сряда ще започне с повече слънце. По-късно през деня облаците ще се върнат, но ще остане без валежи. Ще бъде почти тихо.

В четвъртък над Западна и Централна България ще има значителна облачност. От югозапад ще започнат валежи. Над източните райони ще има и слънчеви часове.

Не изоставайте в информацията - следете Bulevard.bg и в публичния чат във Viber

Източник: "Дарик"