Арии и ансамбли от комични опери на Верди, Пучини, Росини и Доницети звучат в зала "България" на 10 ноември

Опера буфа е непослушното дете на операта, което лудува, надсмива се, превръща трагичната любов в серия от комични недоразумения, надутите персонажи си получават заслуженото от духовити и находчиви слуги, а всяка ария, дует и ансамбъл са виртуозни и изпълнени с живот. 

Не е известно дали "смях победен има тоз, що се смее последен", но е сигурно, че най-добре, най-радостно и най-дълго ще се смеят онези, които не пропуснат най-доброто от италианската опера буфа на 10 ноември в зала "България".

От 19 ч. в зала "България" почитателите на класическата музика могат да се насладят на арии и ансамбли от комични опери на Верди, Пучини, Росини и Доницети под диригентството на Адриен Перюшон и със солисти Кирил Манолов - баритон, Валентина Куцарова - мецосопран, Мьонгджу Лий - сопран, и Михаил Михайлов - тенор. 

Адриен Перюшон е новата звезда на диригентския подиум. Първият тимпанист на Оркестъра на Френското радио повтаря пътя на Саймън Ратъл, започвайки кариерата си като перкусионист, а днес е един от най-прочутите диригенти на своето време. В момента Перюшон е асистент на друг голям световен диригент - Густаво Дудамел. 

На сцената ще чуем един от най-успешните български певци в чужбина - Кирил Манолов. Неговото мощно сценично присъствие и неповторим глас обикалят световните опери и го превръщат в любимия "Фалстаф" на Рикардо Мути. 

Със запомнящо се вокяално майсторство на сцената ще се прояви и солистката Мюнгджу Лий, която освен в поредицата от емблематични главни роли в световните оперни театри, се изявява блестящо и на концертния подиум като солист в Симфония №9 на Бетовен и Симфонии №2, 4 и 8 на Малер. 

По време на концерта ще имаме удоволствието да слушаме и носителката на Гран При и първа награда от вокалния конкурс Rocca delle macie в Сиена - Валентина Куцарова. Михаил Михайлов, известен със своя белкантов репертоар на софийската публика, също ще се изяви на сцената на "Опера Буфа".

Билети - на касата в зала "България" и в мрежата на Еventim.bg.