Докато през миналата седмица на 26-ия търг за класически автомобили в Индианаполис всички погледи бяха насочени към продажбата на "Елинор" от касовия филм "Да изчезнеш за 60 секунди", друг мустанг също бе продаден на търга и то за доста по-голяма сума.

Това бе модел "Шелби" GT500 "Супер Снейк" от 1967 г., продаден за невероятните 1,3 млн. долара, или с 300 000 долара повече от "Елинор".

Виж още: Продават Елинор от "Да изчезнеш за 60 секунди"

Продажната цена прави модела "Супер Снейк" най-скъпия мустанг продаван някога на търг като това е и най-високата сума, плащана някога за кола на марката.

Той не само е първият автомобил, наречен "Супер Снейк", но и единствен по рода си.

Колата в началото е използвана като тестова от производителя на гуми Goodyear, но под капака си разполага с олекотен двигател на печелилия 24-те часа на Льо Ман "Форд" GT40. Крайният резултат е мустанг с над 500 конски сили и максимална скорост от 270 км/ч, потвърдена от легендарния дизайнер Каръл Шелби на тест.

По-късно бившият автомобилен дилър Дон Макейн предлага ограничена бройка от 50 автомобила да бъдат пуснати в продажба и дава на колата името "Супер Снейк". За съжаление цената на колата от 8000 долара (невероятно висока за онова време), означавала, че производството не е оправдано, така че това остава единственият произведен автомобил.

Източник: profit.bg