Приложение ни кара да се фокусираме върху това колко време отделяме на социалната мрежа

Каквото и да си говорим, социалните мрежи са едни от най-големите крадци на време. Ако се замислим колко време висим във "Фейсбук", "Туитър", "Инстаграм" и т.н., вероятно ще стигнем до изводи, които не ни удовлетворяват. 

Един от тях е, че вероятността да сте пристрастени към социалната мрежа е голяма. Но както всяко друго пристрастяване, и това си има своето лечение. 

В случая то се нарича Focusbook - специалната плъгин настройка на Google Chrome, която ще ви помогне да се отървете (или поне силно да намалите) натрапчивото желание да видите какво става във "Фейсбук", пише TechCrunch.

Концепцията е проста - поставяте си конкретна цел за всяко влизане във "Фейсбук".

Виж още: "Фейсбук" вече ще ни показва неща, които хората действително четат

След като инсталирате Focusbook, при всяко влизане в социалната мрежа той ще ви пита защо го правите. След това ще изскача син прозорец, който ще ви напомня, че времето за изпълнението на целта е изтекло и трябва да излезете от сайта.

Focusbook едва ли ще ви излекува изцяло, особено ако използвате Facebook повече през смартфона си. Но пък със сигурност ще ви накара да внимавате колко време губите в мрежата.

А ако действително искате да се отървете от зависимостта от "Фейсбук", то най-добре изтрийте приложенията на компанията от телефона си, преди да стартирате Focusbook.

Виж още: 10 причини да се отървем от профила си във "Фейсбук"

Източник: TechCrunch