България се прости с всички реални шансове за класиране на Евро 2016

България вече има само имагинерни шансове за класиране на Евро 2016, след като в завърши наравно с срещу отбора на Малта на националния стадион "Васил Левски".

Мачът завърши 1:1 и след четири мача националите ни имат актив от четири точки.

Малшансове и пропуски

Двубоят започна повече от добре за нашите, като още в 6-та минута Андрей Гълъбинов отбеляза след асистенция на Михаил Александров.

До края на полувремето възпитаниците на Любослав Пенев пропуснаха още няколко добри възможности за удвояване на резултата. Грешките им бяха наказани, след като в 49-та минута реферът Мартин Стрьомбергсон отсъди дузпа за нарушение на Веселин Минев, което доведе до изравняване на резултата.

Националите ни се впуснаха в атака, но шансът не беше на тяхна страна. Най-големият пропуск дойде 15 минути преди края, когато капитанът Ивелин Попов не успя да вкара отсъдена за нас дузпа. По този начин България успя да вземе само точка от един от най-слабите отбори в Европа.

Със същия резултат завърши и другият мач в групата на България. Италия и Хърватия не успяха да се победят в среща от квалификационна група Н за Еврои 2016, който се игра на стадион "Джузепе Меаца" в Милано.

Кардинални промени в националния отбор

Селекционерът на "лъвовете" Любослав Пенев коментира, че в националния отбор по футбол ще има генерални промени "отгоре – надолу" и не е изключено да се стигне и до смяна на треньора.

"Ще има генерални промени, при всички положения. От горе-надолу, отдолу-нагоре, това е положението. При всички положения, гарантирам, че промени ще има. Когато няма успехи, едната тема е смяна на треньора. Аз нищо не мисля по този въпрос. Може до това да се стигне", коментира Пенев след двубоя.