Заедно с тв водещия Джими Фалън първата дама на САЩ засне комедийни скечове, за да популяризира инициативата си против наднорменото тегло при децата Let's Move! (Да се раздвижим)

Първият скеч е заснет в студиото на Късното шоу по Ен Би Си и е озаглавен Evolution of Mom Dancing, като ранния YouTube хит Evolution of Dance.

В случая обаче Мишел Обама и комикът, дегизиран като жена, показват танцови движения, които са вдъхновени от всекидневието на майките (шофиране, пазаруване), но също така от филма "Криминале", клипа на Бийонсе Single Ladies (Put A Ring On It), хип-хопа (Doogie) и т.нар. Sprinkler, който имитира градинска пръскачка.

В друг клип, отпреди година, водещият облича анцуг и гостува в Белия дом, където той и домакинята му изкачват стълбите в скоростно темпо и разиграват спортна надпревара а ла "Бързи, смели, сръчни".

Всъщност кампанията на Мишел Обама Let's Move! датира от три години. За рождения ден на инициативата този месец в кухнята на Белия дом гостува Голямото пиле от "Улица Сезам".

Първата дама започна да популяризира здравословното хранене именно в детското предаване. При своето първо гостуване там през 2009 г. тя показа на малките зрители как да си засадят зеленчукова градина - като нейната в двора на президентската резиденция.