Тази неделя, 21 юни, в 19,37 ч. официално настъпва астрономическото лято 2015. Продължителността на деня е 15 часа и 20 минути

Жълт код за обилни валежи е обявен в пет области на страната: Пловдив, Пазарджик, Кърджали, Смолян и Благоевград, показва справката за опасните явления на днешния 21 юни от Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ) при БАН. Очакват се временно интензивни валежи и на места в планинските части

количествата за денонощието да достигнат 20-35 л/кв. м

Астрономическото лято настъпва довечера в 19,37 ч. след облачен ден с дъждове, следобед придружени от гръмотевици, плюс силен северозападен вятър, а в Дунавската равнина и източните райони - до умерен.

В следобедните часове от запад валежите може да спрат, а по-късно облачността да се разкъса и намалее, сочи прогнозата за неделния ден, цитирана от агенция "Фокус".

Максималните температури на повечето места варират между 19 и 24 градуса, но минималните температури за София в понеделник се очаква да паднат до 9 градуса! Температурата на морската вода в първия летен ден е 22-23 градуса.

Сладоледи на клечка се топят на "Гугъл" драскулката за първия летен ден, деня на лятното слънцестоене

А за сезона на летните почивки вече са налице и летните хитове

Някои от тазгодишните заявки са: най-излъчваното парче в радио- и тв ефира напоследък - "Невъзможни сме сами" на Жана Бергендорф, "Маймуни" на "Акага" и Ицо Хазарта, "С моите хора" на "Фънки миракъл", "Шапка ти свалям" на Криско с Ненчо Балабанов, още едно парче с Криско - "Ела и си вземи" на Гери-Никол, "4 червени луни" на 100 Кила с Цветелина Янева, "Така да е" на Мария Илиева с Атанас Колев, Bitch, I’m Madonna на Мадона с Ники Минаж, Bad Blood на Тейлър Суифт, Pretty Girls на Бритни Спиърс и Иги Азалия.

А ето и три много различни едно от друго парчета, които всяко лято си пускаме отново и отново: от "Замръзналото кралство", стария репертоар на Лили Иванова и "Четирите годишни времена" на Вивалди (в пясъчната анимация на Ференц Сако).

Източник: Bulevard.bg