Помните ли като деца кой живееше под вашето легло? Войник ли беше, фея ли - а може би чудовище?

Под леглото често се крие щипка страх, доза приключение и много вдъхновение, особено когато си малък, а светът е пълен с толкова цветове, шумове и аромати.

Да, всеки от нас е имал своя приятел или враг под леглото. С течение на времето обаче образите изчезват и отстъпват място на чисто физическите "находки" и прахоляка. 

С порастването на детето се променя и пространството под леглото. От свърталище на пирати, то се превръща в свърталище на трохи, дъвки, някой забравен бонбон преди заспиване, кубче от конструктор, чорап и какво ли още не. Все съкровища, които нямат място у дома и в детската стая.

Да се бориш с необятния извор на безценни предмети е тежка задача и изисква всекидневни усилия. Времето и желанието за справяне с нея обикновено все не достигат. Затова никак не е чудно, че това се превръща в едно от най-досадните и неприятни задължения в дома.

Прахосмукачки, метли, парцали и много скандали - това са най-честите оръжия. И колко ли много ви тежат?

Днес обаче искаме да ви разкажем за домашните помощници, които ще се справят с този проблем, без да се оплакват от умора или от болки в кръста. Това са роботите прахосмукачки и подочистачки на iRobot

Прахосмукачките Roomba са снабдени със специални сензори, които позволяват на робота да почиства не само около, но и под мебелите. Благодарение на тях уредът разпознава завеси, кувертюри и други текстилни повърхности и преминава през тях, като ви спасява от боклуците и прахоляка под леглата, диваните, шкафовете и гардеробите.

Специалната навигационна система на подочистачката Braava също насочва роботчето до всяко кътче на дома ви. Тихата работа и височината - 7 см, осигуряват достъп до всички твърди повърхности в детската стая, дори когато някой спи в нея. 

Защо да отделяте време за почистване, когато можете да оставите iRobot да свърши това вместо вас? Поверете му задълженията, а вие се отдайте на игри и забавления. Така феите и чудовищата под леглото на детето ви ще живеят много по-дълго.