Програмата в първата зала (Floor 1) на великденския техно фестивал включва Крис Либинг, Никол Мудабер и Pan-Pot.

Петото издание на техно фестивалa Solar Easter Trinity е на 5 май в Интер Експо Център, където събира в две зали осем от водещите имена на световната техно сцена.

В програмата на първата зала (Floor 1) е предвидено и силно българско участие в лицето на Филип Черников, а един от гостите, които застават зад пулта там, e новаторът Крис Либинг.

Диджеят, посветил 25 години от живота си на техно музиката, винаги е имал афинитет към дийп техното, а сетовете му са далеч от комерсиалното звучене.

Oсвен резидент в най-престижните клубове в световен мащаб, със собствен лейбъл (CLR) и редица награди, германецът е излизал на една сцена с колеги като Локо Дайс, Джош Уинк, Сет Трокслър, Матю Диър, Матадор, Дъбфайър и Виктор Калдерон.

Като дете на 80-те, повлиян от групи като Depeche Mode, музиката му съдържа меланхолията, вокалите и мелодиите, характерни за онези години, които той миксира в своите диджейски сетове.

Сред звездите в първата зала е и диджейката от ливано-нигерийски произход Никол Мудабер. Нейната кариера започва през 2009 г., когато е забелязана и спомената в DJ Magazine от легендарния Карл Кокс, който я определя като "свежия талант, който искам с мен зад пулта на "Спейс" в Ибиса". Друго легендарно име, признало таланта й, е Пийт Тонг, за когото тя е "изгряващата звезда" на BBC Radio Essential Selection.

Музиката на Никол е описвана като пътешествие, изпълнено със страст, което докосва аудиторията по един различен и запомнящ се начин. Ето защо не е изненада фактът, че дебютният й албум Believe става номер 1 във всички Beatport техно и хаус класации.

Тя издава за звукозаписни компании като 8Sided Dice, Kling Klong и Waveform Recordings, а през 2012 г. слага началото на собствен лейбъл - MOOD Records, и радио предаването In the MOOD. Кариерата й бележи участия на престижни сцени като Ушуайа и "Спейс" (Ибиса) и фестивали като Exit, WMC, Time Warp, Awakenings и редица други.

На сцената във Floor 1 излиза и техно дуото от Берлин Pan-Pot, съставено от немските диджеи и продуценти Тасило Ипенбергер и Томас Бенедикс. Pan-Pot изграждат доминиращо присъствие на съвременната техно сцена, като набират популярност още с дебютния си албум Pan-O-Rama, издаден от лейбъла на Аня Шнайдер Mobilee.

Стилът на дуото е напълно независим и различен от всичко познато в обхвата на техно и хаус музиката. Сетовете им на живо са описвани като плавни и мелодични, комбинирани с вокали и силни експериментални елементи.

През 2014 г. дуото основава лейбъла Second State, който е не само платформа за създаване на авторска музика, но и дом на някои от най-ярките представители на днешния техно елит. Визията им се споделят от Карл Кокс, Никол Мудабер, Стефан Бодзин, Пол Рич, Extrawelt и Вигберт.

Промо билетите вече са изчерпани, а в мрежата на Eventim.bg и клуб "Ялта" остават налични билети по 40 лв., както и ограничено количество ВИП пропуски на цена 60 лв.

Източник: Yalta Club