"Ясно е, че искат да ни притиснат по всякакъв възможен начин да ни е некомфортно. Една психологическа игра, за която те изобщо нямат представа, че аз съм толкова добре подготвен. Все пак съм от България", каза още Кобрата

На 10 ноември в 15,00 ч. трябваше да започне пресконференцията за предстоящия в събота двубой между Кубрат Пулев и Владимир Кличко. Както се разбра обаче, от мениджърската компания на Кличко не са допуснали екипа на Пулев, промоутърите, мениджърите и хората от администрацията на "Зауерланд", като са заявили, че могат да присъстват само трима души.

Всички журналисти дойдоха при нас навън за интервюта, заяви Кубрат Пулев в телефонно интервю, цитирано от Sportal.bg, и добави, че няма да влезе на пресконференцията без шефа на промоутърската му компания. 

"Това не отива на световен шампион на четири федерации с толкова голям опит и с такова име. Не му отива това държание", каза Кобрата.

Виж още: Кличко: Пулев не знае какво е страх!

Рос Пюрити

Задочен съвет към Кубрат Пулев отправи Рос Пюрити, първият боксьор, победил и нокаутирал Кличко. Пред Нова телевизия той заяви, че повечето съперници на Кличко си мислят, че могат да го надиграват. Пулев трябва да го накара да се бие, а не да го остави да разиграва, категоричен беше той. 

Алексей Лезин

Алексей Лезин, единственият боксьор на планетата,  побеждавал и двамата братя Кличко на аматьорския ринг, заяви, че това ще бъде игра на нерви. 

Кубрат трябва да покаже психика, защото Кличко притежава опита, коментира той и заяви, че българинът не трябва да се пречупва в първите два рунда.

Треньорът на Кличко 

"Пулев е като бик и е много силен. Личи му, че иска победата. Това се вижда в очите му", коментира основният треньор на Кличко – американецът Джонатан Бенкс, който нареди българина под номер две сред сериозните съперници на неговия възпитаник до момента.

Виж още: "Бличър Рипорт": Пулев е най-трудният съперник за Кличко

Мачът

Тази събота, 15 ноември, Нова телевизия ще излъчи на живо най-дългоочаквания сблъсък на боксовия ринг – битката на Кубрат Пулев срещу Владимир Кличко за световната титла в тежка категория. Студиото, с водещ Емил Здравков, ще започне точно в 23.00 ч., предлагайки поредица от видео материали и анализи на олимпийския шампион от Москва ‘80 Петър Лесов и на журналиста Камен Петров. Боксовият специалист наОгнян Георгиев ще коментира мача на живо от Хамбург.