Сватбеният им албум вече е в светските списания, а най-важният тоалет на младоженката се оказа ушит от Оскар де ла Рента

Три дни яли, пили и се веселили -  това, общо взето, представляваше второто минаване на Джордж Клуни под венчило.

През уикенда и в началото на седмицата бяхме затрупани от информация за ВИП събитието във Венеция, но булчинската рокля (от Оскар де ла Рента, от френска дантела с ръчно инкрустирани перли, имитация на диаманти и дълъг шлейф) бе показана едва сега, на кориците на най-престижните светски списания - британското "Хелоу" и американското "Пийпъл", където това лято видяхме младоженците Анджелина Джоли и Брад Пит.

Булката на Клуни беше ослепителна и напълно подходяща за евентуалните бъдещи политически амбиции на младоженеца, а големите й слънчеви очила и прическата напомняха за Джаки Кенеди.

Виж още: Намери ли Джордж Клуни жената на живота си?

Тя смени общо пет тоалета, а на финала в понеделник - за подписването в общината, - бе отново в бяло, от Стела Маккартни, с панталон и съответстваща по цвят капела.

Иначе Амал Аламудин пристигна във Венеция в рокля "Долче и Габана" от пролет-лято 2013, а за репетицията на празничната вечеря облече още по-стар тоалет, от предсезонната колекция на "Александър Маккуин" за пролет-лято 2011.

В неделя, за късната закуска след сватбата, тя се появи пред медиите вече като г-жа Клуни - в кутюрна "Джамбатиста Вали" от пролет-лято 2014, с която се качи на водното такси, разкривайки стройните си крака.