Уентуърт Милър и още няколко от лицата на популярния сериал се завръщат за едно последно бягство...

Новата мания в телевизиите е възкресяването на любими сериали с оригиналните актьори.

След "Досиетата Х", очаквания догодина "Туин пийкс", "24: Наследството", "Момичетата Гилмор" и "Пълна къща", като минисериал в началото на 2017 г. се завръща и "Бягство от затвора" / Prison Break заедно с двете си главни звезди Уентуърт Милър и Доминик Пърсел.

Към тях се присъединяват и други актьори от оригиналната поредица, която се излъчи по "Фокс" през 2005-2009 г. и завърши с тв филма "Последното бягство".

В продължение на четири сезона Милър игра Майкъл Скофийлд - млад мъж, който е решил да измъкне от затвора брат си Линкълн Бъроуз (Пърсел), осъден несправедливо на смърт.

В новите епизоди, заснети в Мароко, се появяват доказателства, че макар да е смятан за мъртъв, Майкъл може да е оцелял. Съпругата му Сара (Сара Уейн Колис от "Живите мъртви") и Линкълн се съюзяват, за да организират най-мащабното бягство досега, а в действието са въвлечени още трима от избягалите затворници в затвора "Фокс ривър".

За продължението се завръща и екипът продуценти начело със създателя на сериала и негов сценарист Пол Т. Шойринг.

През 2013 г. секссимволът Уентуърт се афишира като гей в писмо до кинофестивала в Санкт Петербург, с което отказа участие заради политиката на руското правителство към хомосексуалните мъже и жени, лишени от човешкото си право "да живеят и обичат, без да се крият".

Сега той се снима като злодей в сериала "Светкавицата", а на 2 юни навършва 44. Неотдавна обаче сравненията между атлетичното му тяло отпреди десетина години и натежалата му фигура след сериала провокираха актьора да разкрие, че по онова време е бил в депресия и обзет от мисли за самоубийство.

На коментара към двете снимки: "Когато избягаш от затвора и установиш, че "Макдоналдс" имат монопол..." - Милър отговори във "Фейсбук", че тогава, през 2010 г., е бил "в най-ниската точка от живота си на зрял човек", и обясни:

"Търсех всевъзможни начини да се облекча, успокоя, разсея. И се обърнах към храната. Можеше да е всичко друго. Наркотици. Алкохол. Секс. Но храненето се превърна в нещо, което можех да очаквам с нетърпение. Разчитах на него, за да оцелея. Имаше периоди, когато най-хубавото, което ми се случваше през седмицата, беше любимо ястие и епизод от "Топготвачи". Понякога и това ми стигаше. Трябваше да ми стигне.

И качих килограми. Голяма работа!

Един ден, докато се разхождах из Лос Анджелис с мой приятел, пътищата ни се пресякоха с филмов екип, който снимаше риалити шоу. Нямах понятие, че наоколо обикалят и папараци. Те ме снимаха и тези снимки бяха публикувани редом с кадри от друг период в кариерата ми... (Със съответните епитети и сравнения - бел. ред.)

Майка ми имаше от онези "приятели", които винаги са първи в съобщаването на лоши новини. Те изрязали една от тези статии от популярно списание и й ги пратили по пощата. Загрижена, тя ми звънна по телефона.

През 2010 г., когато се борех да опазя душевното си равновесие, това беше последното, от което се нуждаех.

Накратко казано, аз оцелях.

Както и тези снимки.

Това ме радва."

Той допълни, че все още реагира твърде болезнено, когато гледа тази снимка, която му напомняла за този мрачен период. Призивът му бе хората да обръщат внимание на своите близки, ако са изпаднали в подобни състояния, за да не се стига до най-лошото:

"Ако вие или някой ваш познат води вътрешна борба - има начин да ви се помогне. Свържете се по някакъв начин - напишете есемес, пратете имейл, вдигнете телефона. Има някой на когото му пука. Те чакат да им се обадите."

От онлайн изданието The LAD Bible веднага му поднесоха извиненията си и обещаха да подхождат по-отговорно, като му благодариха за искреността.