Инфоразвлекателната система Chevrolet MyLink дава възможност за интеграция на личния смартфон и автомобила.

  • Chevrolet MyLink улеснява връзката на автомобила с лични електронни устройства 
  • Собствениците на автомобила получават достъп до личните си музикални плейлисти, телефонни книги и други мултимедийни файлове
  • Чувствителен на докосване пълноцветен седеминчов дисплей с висока резолюция 

Новото поколение автомобилни инфоразвлекателни системи на марката Chevrolet носи названието Chevrolet MyLink. Тя предлага на водачите ново ниво на комфорт и гъвкавост и е в състояние да пренесе всички качества и предимства на личния смартфон в автомобила. 

С помощта на Chevrolet MyLink съдържанието от смартфона може да бъде възпроизвеждано на разположения на арматурното табло седеминчов чувствителен на докосване пълноцветен дисплей с висока резолюция. Възможността за връзка с USB или Bluetooth осигурява безпрепятствено свързване на всички съвместими устройства с интегрирана памет като MP3-плейъри, iPod, iPad и т.н. На разположение е и специален куплунг за включване на портативни аудиоприбори и смартфони, които не използват стандартите за връзка USB или Bluetooth. 

"Знаем, че нашите клиенти настройват своите смартфони да изглеждат и да работят точно по начина, по който те искат, поради което идеалната инфоразвлекателна система в автомобила е тази, която продължава и разширява индивидуалните настройки на смартфона, вместо да ги дублира. Именно това е целта и съдържанието на системата MyLink," споделя президентът и изпълнителен директор на Chevrolet Europe Сюзън Дохърти. 

В моделите Cruze и Aveo системата Chevrolet MyLink на практика позволява смартфонът на собственика да поеме функциите, които има твърдият диск в една постоянно вградена в автомобила инфоразвлекателна система. Притежателите на съвместими устройства могат да използват в автомобила личните си медийни файлове, свързвайки своя смартфон чрез USB или безжично с предлагания от системата Bluetooth-интерфейс. 

Провеждането на телефонни разговори вече не изисква ръчно избиране на цифрите на номера – водачът трябва просто да избере името на този, с когото иска да говори от запаметената директория на телефонната книга, да натисне бутона за избиране на номера и да включи обаждането към високоговорителите на аудиосистемата на автомобила. Достъпът до съхранените в паметта на смартфона музикални плейлисти, галерии със снимки, телефонни книги и всички други медийни и прочие файлове също е улеснен максимално. 

Ако автомобилът не се движи, водачът и пътниците в него могат да разглеждат на екрана съдържанието на видеофайлове или лично подбрани албуми със снимки . Системата използва най-модерния в момента софтуер и е изключително лесна и интуитивна за обслужване, предлагайки реални предимства в ежедневието на съвременните водачи. По-късно през годината Сhevrolet ще предложи и подбор от специални приложения, които ще позволят Chevrolet MyLink да бъде надградена и персонализирана в съответствие с индивидуалните предпочитания и нужди на собственика. 

Седеминчовият чувствителен на докосване пълноцветен дисплей на системата се произвежда от фирмата LG electronics и се отличава с изчистен и лек за обслужване дизайн с общо пет лесни за навигация основни менюта ("Аудио”, "Снимки и Видео”, "Teлефон”, "Връзка със смартфон” и "Настройки”), всяко от които съдържа списък от лесни за избиране функции. 

Tази модерна инфоразвлекателна технология ще се предлага първо при моделите Cruze и Aveo от лятото на 2012 година. Всички оборудвани с Chevrolet MyLink автомобили ще разполагат също и с камера за движение на заден ход.