Костюми за невидимост, пътувания във времето и телепортация

В следващите 100 години ни очакват какви ли не открития на науката - от космически туризъм и плащовете невидимки до пътуване във времето и телепортация. И ако за вторите ще отнеме почти цяло столетие, то учените очакват първите да станат факт до 15 години.

В изследване на водещи британски учени и младежи от 11 до 16-годишна възраст, поръчано от "Дъ Биг Бенг Феър", изследователи заявили, че телепортацията може да стане ежедневна дейност до 2080 г., пише "Дейли мейл"

За сметка на това космическият туризъм и костюмите, осигуряващи невидимост се очаква да се появят в близкото бъдеще - до 15 години.

Пътуване във времето

Авторът на книгата "Големите въпроси в науката" Колин Стюарт смята, че до 2100 г. хората ще могат да пътуват напред във времето, за да видят бъдещето си.

"Пътуването в бъдещето вече беше постигнато, но само в малки мащаби. Рекордът е 0,02 секунди, поставен от космонавта Сергей Крикальов. Макар че това не звучи твърде впечатляващо, това показва, че целта в възможна", казва Стюарт.

Телепортация

Виж още: Космическото ни бъдеще според Карл Сейгън

Според д-р Мери Жакилин Ромеро от Училището по физика и астрономия към университета в Глазгоу пък хората могат да осъществят телепортация до 2080 г.

"Хубавото в телепортацията е, че няма основен закон, който да ни казва какво не може да се направи и с напредъка на технологиите смятам, че телепортацията, която виждаме във филмите, ще стане факт до 2080 г.", смята тя.

Мантия невидимка

Проф. Карл Филипс от Кралския колеж в Лондон пък говори за създаването на "мантия невидимка". "Един от начините да създадем "мантия невидимка" е да използваме адаптивен камуфлаж, включващ вземането на слой от задната част на предмет или човек и прожектирането му отпред за създаване на илюзията за изчезване", твърди той.

Виж още: Учени създадоха "мантия невидимка"

Ученият е убеден, че с развитието на 3D принтирането, позволяващо да създадем невъзможни преди време материали, костюмите за невидимост като от книгите за Хари Потър може да се появят в идните 10-20 години.