Никой не живее с мисълта, че на 50 години ще изглежда като на 20. Не, че е невъзможно, но процесът на стареене е естествен и за съжаление необратим

Но има случаи, в които се случва много по-бързо от нормалното. Причините за преждевременното стареене са много. Но учените извеждат три, които са най-често срещани, информира beU.bg.

Виж още: Седем начина, по които ще се промените с възрастта

1. Стрес

И по-конкретно – стресът, причинен от раздяла с интимния партньор. Оказва се, че той удря директно в младостта ни. 

Затова намирайте начин да се справите с неприятната ситуация по-бързо. Защото мъжете идват и си отиват, красотата, обаче, е друга работа.

Виж още: Как мозъкът ни да остане млад

2. Рязко напълняване и отслабване

Много жени се подлагат на нечовешки експерименти, за да свалят килограми. Само че драстичните диети почти винаги са с краткотраен ефект. После теглото отново се връща. Това разтягане на кожата и използване на организма като "гъба" е гаранция за преждевременно състаряване. 

Затова, помислете пак, преди да започнете поредната тежка диета! По-добре килограмите да се свалят постепенно.

Виж още: Бръчките започват да тормозят жените още на 24

3. Заболяване

Не го пожелаваме на никого, но болестите явно са част от живота ни. Според прочуванията, най-тежки последици върху младостта и красотата има ракът. Правилното поведение е в превенцията. 

Внимавайте с храните, консумирайте продукти или добавки с антиоксидантни свойства, движете се, смейте се, обичайте повече. Така трудно ще ви застигне, която и да е болест.

Виж още: За храната и бръчките