Младите хора прекарват почти половината от деня си в най-популярната социална мрежа в света, която крие малки капани, които може да ни изложат пред приятели, роднини, колеги.

Ако държите да представите себе си в добра светлина, то в никакъв случай не правете някой от тези неща във "Фейсбук", съветват колегите от Тribali.info:

1. Всяка минута е събитие, което непременно трябва да се сподели в мрежата

Има един тип хора, които освен, че смятат, че света се върти около тях, държат да го натякват на всички останали. Сигурни сме, че и вие познавате поне един човек, който всяка минута обновява статуса си в социалната мрежа, информирайки всички останали, че само преди секунди е хапнал, а в момента гледа телевизия. 

Осъзнаваме, че понякога има събития, които наистина си заслужава да споделите, че сте изживели, но не го правете постоянно, защото хем дразните останалите, респективно правите лошо впечатление, хем обезсмисляте наистина ценните събития, които ще останат незабелязани.

Виж още: Колко печели "Фейсбук" от нас

2. Снимка, на която да тагна приятелите си, е най-доброто празнично пожелание

Всички обичаме празниците и определено не сме против това да честите на някого Коледа или Великден, но когато това става, тагвайки десетки приятели на една снимка, магията сякаш се губи. Личното съобщение е далеч по-адекватния начин, тъй като едва ли са много хората, които се радват да бъдат тагвани с или без причина. 

Нещата стават още по-сложни, когато тези, които са ентусиазирани от идеята започнат да благодарят, и ако тагнатия не успее да спре следенето на публикацията на време, рискува да бъде залят от ненужни известия.

Вижте още: 15 фейсбук типа

3. Снимки по и без бельо, както и пиянски такива

Неведнъж сме споделяли, че този тип забавление попада в една по-интимна категория, която няма нужда да бъде изтъпанчена във "Фейсбук". Разголените снимки запазете за интимната си половинка, тя би ги оценила, всички останали ще помислят нещо съвсем друго за вас. 

Колкото до пиянските истории, не е особено подходящо да си спомняте какво сте вършили, заедно с всички ваши виртуални приятели, защото сред тях може и да има роднини, което ще влоши с една идея цялата ситуация.

Вижте още: Как да заличите следите си във "Фейсбук"