Тези храни могат да са ви от полза за облекчаване на симптомите, които се появяват при алергии

Алергиите днес са все по-срещано явление и към все повече неща - прах, полени, определени храни и напитки, животинска козина и определени субстанции в околната среда. 

Неприятните симптоми могат да се лекуват чрез различни методи, но има и храни, които влияят на общото състояние на организма и биха могли да облекчат някои симптоми на алергията.

Ето част от тях: 

Лук, чушки, магданоз

Всички те съдържат кверцетин - естествен растителен химикал, намаляващ хистамините, които са част от алергичните реакции.

Киви

Един от плодовете с богато съдържание на витамин С. Като цяло цитрусите и плодовете с много витамин С ограничават хистамините.

Виж още: Какво да правим, когато менюто, музиката, осветлението не ни допадат

Ананас

Съдържа ензим, наречен бромелин, който намалява дразненето и алергичните реакции.

Риба тон, сьомга, скумрия и храни с високо съдържание на омега-3 мазнини

Проучване в Япония установи, че жените, които ядат повече риба, имат по-слаби прояви на сенна хрема, известна като алергичен ринит.

Кефир

Съдържа пробиотици. Те са добри за цялостния организъм и бактериите, които живеят в червата. Киселото зеле и кимчи също са добри източници на пробиотик.

Мед

Малко количество мед може да помогне за овладяване на някои алергии.

Източник: Foodpanda