Звезди свалят дрехите в името на поредната природозащитна кауза - против прекомерния риболов

Хелена Бонам-Картър има фобия от риби, но заради опазването на океаните и техните обитатели се съблече докрай и прегърна 27-килограмова риба тон.

Актрисата е поредната звезда, свалила дрехите за Fishlove. Поканата й отправила една от инициаторките на кампанията - нейната колежка Грета Скаки, която също е позирала по евино облекло, но гушнала риба треска.

48-годишната бивша половинка на режисьора Тим Бъртън е заснета от фотографа Джон Суонъл и признава, че

се притеснявала не толкова от голотата,

колкото от докосването до рибата, но намерила сили да преодолее фобията си - като дори се шегува, че св. Валентин й е донесъл нов партньор.

Виж още: Дженифър Лорънс гола, с боа

Фотосесията й бе част от поредната акция против прекомерния риболов, която обедини 100 природозащитни организации около настояването британския парламент да обособи повече морски резервати.

Целта им ще бъде да предпазват водната фауна от индустриалния риболов и да служат като убежище на застрашени видове като китове, костенурки, водоплаващи птици, пингвини и корали. Според статистиката около

85% от световните рибни ресурси са намалели или преексплоатирани

"Всички носим отговорност пред следващото поколение да оставим света в състоянието, в което сме го наследили, а не влошили. Ще бъде много тъжно, ако в бъдеще се наложи да разказваме на внуците си за рибата тон в минало време, както днес говорим за птицата додо", коментира Бонам-Картър.

Във "Фейсбук" страницата на Fishlove могат да се разгледат снимки и на други знаменитости, които са се снимали без дрехи в компанията на риби и други морски дарове: актрисите Джилиън Андерсън и Дакота Блу Ричардс, колегата им сър Бен Кингсли, режисьора Тери Гилиъм, предприемача Ричард Брансън, Джери Хол и дъщеря й Елизабет Джагър, също топмодел.

Фотогалерия: Голи в името на природата