Премиерата на поредния им краткосвирещ албум Sinclair е на 12 януари в "Терминал 1", а официалното видео към една от песните вече е онлайн

Новата 2017-а започва многообещаващо и продуктивно за момчетата от Hayes & Y. На 12 януари в клуб "Терминал 1" групата кани своите фенове, за да сподели с тях поредното си EP, озаглавено Sinclair. Третият им краткосвирещ албум се появява повече от година след предишния.

Oсвен новите парчета, от групата са подготвили и друго много специално запознанство - с официалния клип към една от песните, Time To Go. Видеото, което вече е онлайн, е заснето от Лора Мушева в Манчестър, където групата живее и твори вече повече от година. Благослав споделя:

"Time To Go е песен, която написахме в малкия ни апартамент в Лондон. Тя беше нашето най-голямо предизвикателство, тъй като включва много инструментални и вокални части. Текстът разказва за края на една връзка, за една любов, която е достигнала лимита си. Видеото към песента заснехме в Манчестър, а за режисьор избрахме Лора Мушева, защото бяхме силно впечатлени от работата ѝ по парчето "Мисля те" на Southwick. Така, след кратко гостуване при нас, се роди и идеята за видеото, което носи нейния характерен почерк и мисля, че пресъздава изцяло емоцията на Time To Go".

Sinclair включва три парчета: Let Me In, Save It и гореспоменатата Time To Go плюс бонус - ремикса на Let Me In на Мартен и Николай Данев. Aлбумът не изневерява на деликатния и мелодичен почерк на Hayes & Y, но изненадва (приятно!) с категоричното електронно звучене, твърдят запознати.

Записът е осъществен в Лондон от лейбъла The Animal Farm, които са и музикален продуцент на изданието. Sinclair излиза на музикалния пазар от 20 януари, но всеки който иска да се сдобие с него предварително, може да го направи по време на концерта в "Терминал 1" седмица по-рано

Ограничено количество билети на цена 8 лв. очакват своите собственици в мрежата на "Ивентим". Билетите на място в деня на премиерата се продават на цена 10 лв.

Подробности за събитието и актуална информация може да следите тук: https://www.facebook.com/events/1676073206037422/

Ще откриете HAYES & Y в официалния им сайт и социалните мрежи на адреси:
http://hayesandyband.com/
https://www.facebook.com/HayesAndYBand
https://twitter.com/HayesAndYBand
https://instagram.com/hayesandyband/

Източник: Key Events & Communication