Всеки от нас носи характера на животно, който зависи от датата на раждане и едно съвсем лесно изчисление.

Например: Родени сте на 16 март 1981

Погледнете в таблицата къде се пресича годината ви на раждане с месеца и какво е числото там. В случая то е 14. Това число събирате с числото от рождения ви ден. В случая – 16 (16 Март). 14+16=30. Полученият сбор отговаря на определено животно. Можете да го видите в последната таблица. За този пример, животното е Вълк.

Ако сборът от числото на пресичане и числото от рождения ви ден надвишава 60, то извадете от него 60. Например сборът ви е 68, значи вадите 60 и отговаряте на животното от число 8.

Ето и описанието на животните:

ГЕПАРД

Кой е той? Най-бързото животно в света. Не може да стои на едно място, страшно любопитен и пълен с идеи. Обича да води, обича да бъде първи, но ако спечелите уважението му, може да се бори рамо до рамо с вас.

Какъв е в любовта? Той знае, че любовта е радост и тревога. Иска да развие здрави отношения, но заедно с това да запази своята независимост. Ускорява бързо нещата, но и бързо ги забавя. Всеки сигнал на ненадеждност относно чувствата на другия може да го накара да си отиде.

Какъв е в работата? Винаги се превръща в специалист в своята област, защото има нужда да е номер едно. Само че не можете да го накарате да направи нещо, което противоречи с неговите разбирания.

Той обича: мащабни действия и идеи, динамика, да може да се откроява.

Той мрази: мудните хора, дребнавите хора, невежите хора и мрънкащите хора.

СЛОН

Кой е той? Силен, достоен, много добър, ако не го нараниш. Често слуша сърцето, а не разумът си. Но в същото време има много силни убеждения. Реши ли, че нещо е така, нямаш шанс да го разубедиш.

Какъв е в любовта? Уязвим! Има нужда от много спокойни и сигурни отношения. От нежност и искрена любов. Ако неговият партньор го засегне, независимо колко го обича, Слонът ще изпадне в гневен, дори жесток изблик.

Какъв е в работата? Въпреки "големите си уши", той не обича да слуша съветите на другите. Но пък е общителен, честен и най-важното – изпипва всичко! И до такава степен се отдава на своята дейност, че става абсолютен експерт.

Той обича: да върши нещата до край, хармонията и интереса на другите към него.

Той мрази: празните приказки и някой да се опитва да го анализира (извиняваме му се за което).

Виж още: На коя планета принадлежим според астрологията?

ЛЪВ

Кой е той? Царят на животните! Той раздава заповеди, той казва какво и как ще се случи, той взима решенията за себе си. Той взима решенията и за другите. Абсурд е да му се нарежда! Не го правете. Не само, че ще видите зъбите му, но така или иначе няма да изпълни заповедта ви. Ако искате нещо от него, просто го помолете учтиво. Той обича да помага.

Какъв е в любовта? Ако навън е страшен звяр, то при своята половинка е мъркащо коте. Което обича да го галят, да му се радват, да го обгрижват и глезят. Ако тези му изисквания се изпълняват, ще бъде изключително благороден и щедър партньор.

Какъв е в работата? Уверен, смел и никога няма да покаже слабостите си. Не винаги работи по правилата, но важното е, че нещата му се получават. Ако е гладен или недоспал, обаче, става ужасно раздразнителен.

Той обича: всичко красиво и скъпо. Обича и… да си играе с думите, да те прави на хахо със собствените ти изказвания.

Той мрази: да прави грешки, но най-вече другите да са забелязали. Мрази, когато е пренебрегван.

МАЙМУНА

Коя е тя? Игрива, закачлива, доброжелателна, чувствителна, обича забавленията. Винаги е в крак с модата, поддържа се, а скуката е забранена дума в речника й. С нея времето лети неусетно! Съчувства на другите, готова е да помогне, но след това отново ще се впусне към купона.

Каква е в любовта? Ами обича да върти по няколко кандидати на пръста си. Но спре ли се на един, да знаете, че е супер ранима! Бъдете изключително внимателни, дори нещо, казано на шега, може да я засегне, ако излезе от устата на любим човек.

Каква е в работата? Винаги заета с няколко неща на веднъж. Може всичко да свърши чудесно само, ако тя си е решила какво да е то, кога и как да го направи.

Тя обича: да получава комплименти и да бъде канена на събития.

Тя мрази: напрежението, авторитарните хора и рутинната работа.

Виж още: Каква магия е заложена във всяка зодия

ЕДНОРОГ

Кой е той? Красиво и странно животно, което не съществува. Той олицетворява всичко, което не може да бъде разбрано. Има специални способности, много творческа натура и живее в собствения си вълшебен свят.

Какъв е в любовта? Оригинален! Ще поднесе такива изненади, че партньорът му ще го помни цял живот. Въображението му работи на макс, но когато е влюбен, това се усилва още повече. Дава най-доброто от себе си, за да направи човека до него щастлив.

Какъв е в работата? Много трудно е да се каже къде е той сега, какво прави, какво мисли. Работи под много особен темп. И е почти невъзможно да го хванете на място. По-скоро ще ви е оставил бележка или съобщение, че нещо е изникнало.

Той обича: с брилянтните си идеи да спаси ситуацията, обича и да слуша какво разказват другите.

Той мрази: всякакви рамки, графици и правила.

ВЪЛК

Кой е той? Независим индивидуалист, стъпил здраво на земята, който анализира перфектно случващото се около него. Не разчита на никой друг, освен на себе си. Готов е да те разкъса, ако му нарушиш територията. Говори малко, обикновено е и циничен.

Какъв е в любовта? Зорко око, остър ум, чудесно умение за съблазняване и трудно грабващ се интерес за сериозни отношения. Всичко това го прави много опасен хищник в любовта! Не едно и две сърца е разбил по пътя си.

Какъв е в работата? За разлика от любовта, тук той е изключително сериозен и отговорен. Но обича да работи сам! Чуждото присъствие го изнервя. При това, както вече казахме, не се доверява на никого.

Той обича: точността, прецизността, признаването на неговата сила.

Той мрази: когато някой му губи времето.

Виж още: Тъмната страна на мъжете според зодията

ТИГЪР

Кой е той? Този, който стъпва тихо, но действа бързо! Той не е царят на животните, той е "Кръстникът" и ти си нищо за него, ако не си част от неговия "клан". Той вдъхва респект, дори страхопочитание. Обича да напътства. С него трябва да се действа много внимателно, за да останеш цял.

Какъв е в любовта? Ако се обвърже сериозно е много грижовен към партньора си и ще се постарае да се чувства задоволен и сигурен. Но често работата за него е на първо място.

Какъв е в работата? Лидер, независимо от позицията си. Държи се с колегите все едно са му деца, на които трябва да се дават съвети и които да се учат на нещата от живота. Работи много и дава всичко от себе си, но не трябва да му се мешат в делата. Винаги е прав!

Той обича: да го слушат, да прави промени в декора, да прави няколко неща наведнъж.

Той мрази: несправедливостта и хора, които се отнасят немърливо към работата си.

КОАЛА

Коя е тя? Сладка мързеливка, която си виси на клона. Може да се каже, че е абсолютен епикуреец! Не обича да си дава зор, протяга се и се излежава дълго преди да стане, а работата нека се върши от другите. Щом им харесва?! Голяма мечтателка, но и много проницателна. Знае решението на всеки проблем, стига обаче, друг да се заеме.

Каква е в любовта? Мистериозна и непонятна. С лекота омайва всеки около себе си. Изключително чувствена и сексуална натура. Имаш чувството, че е създадена само за любов. Но рядко прави първата крачка, предпочита да изчаква. Въпреки своята романтична същност, все пак тя се страхува от обвързването.

Каква е в работата? Дава вид на много ангажирана, а всъщност не прави нищо. Винаги ще си намери извинение за няколко минути почивка и с удоволствие ще прехвърли ангажиментите си на някой друг. Но пък има много добри идеи и съвети, които е добре да бъдат взети под внимание. Не се трогва особено от гафовете си.

Тя обича: сладкия живот – плажове, екскурзии, забавления, всичко, което ще я отдалечи от отговорностите й.

Тя мрази: някой да я притиска и да я кара да свърши нещо бързо.

Виж още: Зодиите с най-тежък характер

МУФЛОН

Кой е той? Много интелигентен и разумен. Неговата мисия е да помага на останалите. Той се чувства добре само, когато е полезен. Има невероятните умения да успява там, където всички останали са се провалили. Обича да е около интелигентни, интересни и възпитани персони, какъвто е самият той.

Какъв е в любовта? Всъщност съвсем не е толкова нежен, колкото изглежда. Той е проницателен, обективен, с остър ум и стремеж към яснота за всичко. Всичко това "притъпява" проявите на любов и чувства. За него е по-приятно да води няколко часа интересна дискусия с половинката, отколкото да се гушка и мляска с нея в леглото. Е, не винаги, разбира се.

Какъв е в работата? Много упорит и отдаден. Обича да го търсят за съдействие, защото за него е важно да е необходим. Поискайте му съвет и ще видите как очите му грейват, а мозъкът му трескаво започва да работи в търсене на най-правилното решение.

Той обича: да дава съвети и триумфалния резултат от неговите усилия.

Той мрази: някой да не спази обещание, някой да се опита да промени навиците му. Мрази и ексцентричността.

ЧЕРНА ПАНТЕРА

Коя е тя? Горда, красива и чистокръвна котка. Абсолютен аристократ, много суетна, вълнува се изключително от вида си и държи да е модерна. Говори много, предимно за себе си. Следи какво се случва и винаги има мнение, дори по глобалните проблеми.

Каква е в любовта? Истинска! Тя не може да крие чувствата си, защото те буквално я изгарят. Казва си всичко и за нея е важно във връзката да няма недомлъвки и тайни. Обаче често ревността й е доста голяма.

Каква е в работата? Като шеф се справя отлично. Разпределя точно и правилно задълженията, контролира, умее да мотивира. Като подчинен, обаче, не е така, защото не се чувства на мястото си, а това я обърква и прави грешки.

Тя обича: стилния начин на живот и развитието.

Тя мрази: несправедливостта и бездействието.

Виж още: В какво всяка зодия е най

ЕНОТ

Кой е той? Уникално сладък и забавен чаровник, който все се стреми да угоди на всички, за да има мир. Същевременно е супер любопитен – всичко да види, всичко да знае. Много често се съгласява или дава обещания, които после не изпълнява. Но пък така те разсмива, че не можеш да му се разсърдиш.

Какъв е в любовта? По природа е отворен и весел и ако не е попаднал на студен и скучен партньор, ще превърне връзката в истински рай. Имайте предвид, че има навика да се прави на наивен, за да си постигне скритата цел.

Какъв е в работата? Уважава шефовете си и реда в службата. Склонен е да пропуска някои детайли, но е изключително лоялен служител.

Той обича: да ходи по нестандартни места и заведения, да бъде посрещан с усмивка и уважение. А понякога да се прави на сноб.

Той мрази: да си седи у дома и да ходи там "където всички ходят".

СЪРНА

Коя е тя? Грациозно, красиво и нежно създание с леко уплашени очи, което ти се иска да защитиш. Тя е предпазлива, първо трябва да се увери, че и мислиш доброто и тогава ще се доближи. А, за да станеш част от живота й, ще трябва дълго време да се доказваш.

Каква е в любовта? Тя търси нежност и стабилна връзка, но е страхлива. За нея е истински ужас да разбият сърцето й. Любовта и добрите намерения трябва да й се доказват всеки ден. Освен това иска нейният партньор да й бъде и истински приятел.

Каква е в работата? Честна, отговорна, но има нужда от похвали, за да се поддържа самочувствието си. Приятелското отношение и желанието за сътрудничество на колегите й е важно за нея. Тя не може, а и не иска да управлява.

Тя обича: да бъде ценена, да се грижат за нея, но и тя да се грижи за другите.

Тя мрази: агресивни хора и враждебна среда.

Виж още: Съвършения сексуален партньор според зодията

Източник: BeU.bg