Изданието "Блийчър рипорт" обърна внимание на незадоволителното представяне на българина за сезона досега

"Ужасяващо да гледаме играч с такъв талант да се представя посредствено на големите турнири", пише за най-добрия български тенисист американското издание "Блийчър рипорт" в класацията си на най-разочароващите играчи за тази година.

След като през миналата година Димитров получи заслужени похвали от цял свят за представянето си, той е подложен на критики за колебливото си представяне от началото на 2015 г.

Бърз поглед на годината досега

Изданието използва края на втория турнир от Големия шлем - Ролан Гарос - с който свърши и сезонът на червени кортове, за да направи една бърза ретроспекция на сезона досега. За съжаление, Гришо беше нареден сред играчите, които засега не оправдават очакванията, особено след отпадането си за втора поредна година в първия кръг в Париж.

"Григор Димитров се спуска надолу и тази година за втори пореден път отпадна в първия кръг на Ролан Гарос. Освен това, той не даде и много признаци на борба за продължаване във френската столица", пише в материала.

"Българинът има трудности през цялата година и не успява да задържи момента, който го изстреля нагоре през 2014 г. Засега той се е бетонирал на 11-та позиция в ранглистата, но постиженията му през сезона са доста колебливи", допълват още от "Блийчър рипорт".

Незадоволително представяне досега

"Той е с баланс от 18 победи и 10 загуби от началото на 2015 г., като все още не е стигнал до финал в турнир. Има само два полуфинала, като те са на малки състезания", напомнят още оттам.

"Истина е, че тревата е настилката на Димитров, но все още е ужасяващо да гледаме играч с такъв талант да се представя посредствено на големите турнири. Но никой не може да се съмнява в качествата му", пише в анализа си за представянето на Гришо американското издание.

Източник: "Блийчър рипорт", "Преса"