Джони Деп и Бенедикт Къмбърбач имат вълчи роли в два нови филма, които очакваме преди края на годината

Първи кадър с Джони Деп като Големия лош вълк се появи в сп. "Ентъртеймънт уикли" - на една от четирите колекционерски корици, посветени на мюзикъла "Вдън горите" и другите заглавия от зимния репертоар на кината. Компания му прави Лила Крофърд в ролята на Червената шапчица.

Лентата, режисирана от Роб Маршъл, излиза в кината веднага след Коледа, а на останалите три корици са хлебарят и жена му (Джеймс Кордън и Емили Блънт), Рапунцел и вещицата (Макензи Моузи и Мерил Стрийп), Пепеляшка и принцът (Ана Кендрик и Крис Пайн).

Друг популярен актьор също влиза във вълча роля, но само с гласа си. Бенедикт Къмбърбач озвучава агент Строго секретно в пълнометражната анимация "Пингвините от Мадагаскар", която тръгва по екраните още преди края на ноември.

Филмът няма нищо общо с едноименния сериал, освен четиримата заглавни герои. Действието се развива след случилото се в "Мадагаскар-3", а жанрът е шпионски трилър.

Скипър, Ковалски, Редник и Рико се присъединяват към шпионската организация "Северен вятър", в която под прикритие работят представители на различни животински видове: вълк, бяла мечка, полярна сова и тюлен.

Освен на вълк, напоследък Къмбърбач дава гласа си и на дракона Смог в поредицата "Хобит". Британският актьор участва и с лицето си, дори с тяло, за да се моделират по тях движенията и мимиките на чудовището. 

Технологията motion capture бе усъвършенствана от режисьора Питър Джаксън и помощника му Анди Съркис в трилогията "Властелинът на пръстените" и римейка на "Кинг Конг".

Джони Деп също е озвучавал животни, но не по тази технология. Той беше заглавният герой в анимацията "Ранго" (2011), която дори спечели "Оскар".

Направен в стила на уестърните и режисиран от Гор Вербински ("Карибски пирати"), филмът е комична история за самотен хамелеон в калифорнийската пустиня Мохаве, който изживява приключението на живота си, като става шериф на местно градче.