Ерос Рамацоти разкри специално за феновете си част от работния процес и начина, по който записва албумите и най-големите си хитове

Най-голямата италианска звезда към момента сподели във "Фейсбук", че преди да издаде нов проект, трябва да запише всички готови песни над 130 пъти.

Ерос Рамацоти всъщност трябва да прекара в студиото двойно повече време от колегите си, защото всеки негов албум излиза едновременно

както на италиански, така и на испански

"Най-накрая приключих със записите на вокалите за новия албум. Да го направиш по средата на зимата с всичките тези постоянни промени в температурата си е истинско постижение - пише Ерос във "Фейсбук" страницата си и допълва:

"По принцип записвам всяка песен четири пъти (на италиански и испански), общо имаме над 130 версии, а като се добавят всички хармонии и припевите, си е наистина къртовски труд. При следващата фаза от вариантите избираме най-добрите моменти и така се получава финалната песен, която стига до вас.

Колко ли песни съм записал през годините???

И всичко това ми отне два месеца - никак не е зле, нали?", пита риторично изпълнителят.

Според Ерос обаче цялото това усилие си заслужава, защото пеенето и музиката са голямата му страст.

Виж още: Ерос Рамацоти чака син и нов албум

Щастлив съм, когато накрая на процеса ме осени "светлината", продължава изповедта си авторът на Piu Bella Cosa. 

"Мислено съм с всички хора, които страдат и не са имали моя късмет да бъдат обожавани от милиони заради музиката, която правя - красив инструмент за предаване на любов и позитивизъм. Вярвам, че един ден нещата ще се променят към по-добро за всички. И наистина го вярвам с цялото си сърце", заключава италианецът.

София ще бъде част от "Best Of"-турнето, с което Ерос Рамацоти отбелязва юбилея си на сцената. Дата е 26 септември, събота.

Продажбата на билетите вече започна в мрежата на "Ивентим", вкл. онлайн. Пропуските за голямото събитие в "Арена Армеец" са в шест различни категории, а цените започват от 60 лв. и варират до 120.

За всичко най-любопитно около гостуването на Ерос Рамацоти в България следете и официалната страница за концерта във "Фейсбук".