Грандамата на италианския рок идва у нас на 26 април в зала 1 на НДК и с нетърпение очаква срещата не само с родната публика, но и с първата си учителка по музика, която е българка

Тримесечното европейско турне на легендата Джана Нанини започна. Част от концертната обиколка на италианската рокпевица е и гостуването й в София на 26 април в зала 1 на НДК, когато ще зарадва всички свои фенове у нас с вълнуваща музикална история, събрала всичките й хитове.

Стартът на турнето HITSTORY беше даден преди броени дни в Лозана. Многобройната швейцарска публика първа се наслади на най-големите хитове от всички 26 албума на изпълнителката.

Кулминацията на вечерта беше изпълнението на Un`estate italiana, препратка към славните времена на футболния мондиал през 1990 г., когато Джана изпя с Едоардо Бенато химна "Едно италианско лято". С нестихваща еуфория и много ентусиазъм тя показа на почитателите си, че рокът е по-жив от когато и да било, а музиката ври в кръвта й, разказват очевидци.

Виж още: Джана Нанини - една млада майка на 60

От всички европейски дестинации, внимателно подбрани за турнето, София и Букурещ са единствените на Балканите, а България посреща за пръв път грандамата на италианския рок. За предстоящия си концерт в зала 1 на НДК Джана Нанини сподели:

"Зная, че имам много фенове в България и нямам търпение да се срещна с тях, да си поговоря с тях и да усетя тяхната енергия. Чувствам особена привързаност към вашата страна, затова за мен е истинско щастие, че ще успея да прекарам малко повече време в София. Имате народна музика, която е съкровище и на мен ми се иска да я почувствам отблизо.

Освен това с нетърпение очаквам една много специална за мен среща - с моята първа и единствена учителка по музика, която е българка и се казва Мария Клинчева. Винаги съм я носила в сърцето си с огромна почит и привързаност. Подготвила съм емоционално шоу, което се надявам да бъде незабравимо за всички нас!"

Билети за концерта на звездата у нас се продават в OMV, The Mall, касите на НДК и мрежата на Eventim в цялата страна на цени от 50 до 100 лв.

Източник: Key Events & Communication