Популярният комик от шоуто "Малката Британия", риалити съдия и детски писател успешно засенчва рокзвездата. А може би това е целта?

Защо новият клип на Брайън Адамс е толкова смешен? Вероятно защото китаристът Дейвид Уилямс е всъщност английският актьор Дейвид Уолямс (44), популярен като комик и жури във "Великобритания търси талант".

Напоследък той натрупа слава и като детски писател, сравняван с Роалд Дал, а книгите му, издадени и у нас, включват заглавия като "Бабата бандит", "Момчето с роклята" и "Г-н Смръдльо".

Самият певец, който е и режисьор на видеото, твърди, че 188-сантиметровата комедийна звезда застава до него инцидентно, след като титулярният китарист не се появил.

В черно-бялото видео участва и манекенката Даниел Шарп. Зад ударните пък е Джим Валънс, съавтор на много хитове в кариерата на канадеца, сам той барабанист на рокгрупата Prism и търсен "song doctor".

Сингълът Don’t Even Try е от албума Get Up, който излезе миналата есен и е 13-ата студийна продукция в дискографията на Адамс.

Турнето на Брайън Адамс, което представя песните оттам, минава през София на 11 октомври. Концертът е  в "Арена Армеец", билетите са на цени от 60 до 120 лв.

Последно гледахме Уолямс заедно с Джесика Рейн като любителите детективи Томи и Тапънс - персонажи от романите на Агата Кристи.

Сериалът на Би Би Си "Съдружници срещу престъплението" (2015) у нас се излъчва по "Фокс крайм", но екранният му живот беше краткотраен - едва един сезон.

Дейвид нашумя от тв предавания като "Малката Британия" (Little Britain), където правеше комедийни скечове с колегата си Мат Лукас.

Там сред коронните му персонажи беше най-нелюбезната британска рецепционистка Каръл Биър, която работи в болница в САЩ...