За поста на Вяра Анкова се конкурират имена като Емил Кошлуков, Иван Гарелов, Константин Каменаров, Сашо Йовков, Стоил Рошкев и Валери Тодоров

Деветима са кандидатите за генерален директор на Българската национална телевизия (БНТ), които са подали документи в конкурса за поста на Вяра Анкова. Съветът за електронни медии (СЕМ) трябва да направи избора си на 23 август.

Конкуренти да оглавят обществената телевизия са бившият генерален директор на БНР Валерий Тодоров, Тома Иванов, който е бил финансов и изпълнителен директор на БНТ Тома Иванов, журналистите Емил Кошлуков, Иван Гарелов, Константин Каменаров, Сашо Йовков, Стоил Рошкев и Теодор Ангелов. Сред кандидатите е и инженерът Радослав Главчев. 

На 8 август става ясно кои кандидати са допуснати до участие в процедурата, а до 17 август - кои от тях стигат до изслушването на 21 и 22 август, когато могат да представят концепциите си за управление на БНТ.

За да бъде избран някой от кандидатите, трябва да го подкрепят поне трима от петимата членове на СЕМ. Ако никой не бъде избран при първото гласуване, се провеждат още две през един час в рамките на същия ден (23 август).

Според условията на СЕМ ако няма избран кандидат, процедурата се прекратява.

Източник: БНТ