Как мобилните технологии биха ни помогнали да имаме по-щастлив и здравословен живот

Ако стресът не е част от вашето ежедневие, то вие сте едни от малкото късметлии. В повечето случаи палитрата от негативни емоции надделяват в пъти над щастието. А това води до поява на тревога и напрежение, до засилващ се стрес. Ако игнорирате нуждата си от позитивизъм и духовно спокойствие, то рискът да изпаднете в една перманентна депресия е плашещо реален. 

За нещастие, човек често се оказва неспособен сам да осъзнае състоянието на собствените си емоции, да балансира между материалното и духовното в своя живот. В такива случаи на помощ идват страничните наблюдатели (приятели или специалисти) или в дигиталното ни съвремие - мобилните приложения.  

В следващите редове ще се запознаете с 4 апликации, които бързо ще ви доближат поне с няколко крачки до така мечтаното щастие: 

1. Happiness with Sri Sri (Щастие с Шри Шри)

Колкото и въображаемо да звучи, Sattva Lifestyle създаде приложение за щастие. То носи веселото название Happiness with Sri Sri и е моделирано в съзвучие с духовните уроци на Шри Шри Рави Шанкар – най-известният духовен учител в света. Шанкар е и основател на специализирана Програма за щастие. Множеството уроци и мъдрости, заложени в нея, днес са достъпни само с едно докосване на смартфона. Древното йога учение за подобряване начина на живот е само на клик разстояние от вас. 

С това приложение много скоро ще заживеете живота си сред хармония и благодат. Апликацията е налична за Android и за iOS и е напълно безплатна. 

2. Healthy Habits (Здравословни навици)

Воденето на здравословен начин на живот стои в основата на по-добрите физическо и психическо състояние. Ако се придържате към правилно балансиран хранителен режим, то това ще се отрази положително не само на тялото, но и на целия ви живот. Здравословното хранене носи добро настроение и много повече енергичност. Ако диетата ви е правилна, ще бъдете в перфектната кондиция, за да жънете успех след успех във всяко едно начинание.

С Healthy Habits ще можете да си изготвите персонализиран хранителен режим, като си поставите свои собствени цели и добавите навиците си. След това приложението ще бъде ваш верен съюзник в спазването на всичко зададено. Healthy Habits се предлага в безплатна версия за iOS и в платена за Android.

Виж още: Шест алтернативни професии за уморени програмисти

3. Coach.me

За да постигнете, каквото и да е било, първо, трябва да си поставите ясни цели, да си съставите план. А Coach.me е вашият безплатен помощник в това начинание. Апликацията разполага с богат набор от цели, планове и предизвикателства, така че да създаде усещането за работа с истински коуч. Coach.me е моделирано от експерти с богат опит в областта на коучинга. Постигането на щастлив живот и атлетична фигура ще ви се сторят като детска игра с това приложение. 

И още една причина за радост – апликацията е напълно безплатна както за Android, така и за iOS.

Виж още: 9 лесни стъпки към мечтаната концентрация

4. My Mood Tracker

Да гледате света през розови очила, да сте с позитивна нагласа за всичко е трудно, почти невъзможно. Но все пак, ако го поискате с цялата си душа и се съсредоточите изключително много, то светът ще ви се стори много по-хубав. А когато сте спокойни и в добро настроение, ще сте в състояние да се храните и движите, да живеете много по-здравословно. Приложението My Mood Tracker е лесен начин да следите и контролирате настроенията си.

Апликацията е достъпна и напълно безплатна, но само за феновете на Apple.