Продуцент на албума ще бъде Рик Рубин

Феновете на твърдата музика могат да се радват, защото една от великите групи в рока се събира за нов албум и мащабно турне. Става дума за Balck Sabbath. Легендата Ози Озбърн обяви новината пред сп. Metal Hammer.

Все ще няма записан материал, но се очаква групата да се събере в първите месеци на 2015 г. Продуцент на албума ще бъде Рик Рубин, с когото бандата записа предишното си творение - "13", което излезе през лятото на 2013 г.

Тогава в записването заедно Озбърн, Тони Айоми и Гизър Батлър от оригиналния състав, зад барабаните седна Брад Уилк от Rage Against The Machine и Audioslave. Албумът оглави американските и британските класации.

"При последните ни записи цялото Sabbath преживяване беше страхотно. Всички създадохме нови приятели, не се занимавахме с глупости. Знаехме, че имаме работа за вършене и я свършихме както трябва. Заради всичко това ще запишем още един албум и ще направим финално турне", разказва Ози пред списанието.

Така опасенията, изказани от преборилия се с рака китарист Тони Айоми, че концертът през юли в Лондон може да е един от последните им изобщо, вероятно няма да се окажат основателни. На нас ни остава да се надяваме, че по време на турнето няма да пропуснат и България.