Следвайки популярната тенденция, те направили римейк на видеото, за да демонстрират щастието си

Властите в Иран арестуваха шестима, участвали в заснемането на римейк на клипа на популярния американски изпълнител Фарел Уилямс Happy, пише UReport. Правенето на авторски клип на парчето стана изключително популярна тенденция през последните месеци. В случая обаче това е донесло повече проблеми на иранците, от колкото положителни емоции и щастие.

Във видеото трима млади мъже и три млади жени танцуват, изразявайки щастието си. Те обаче не носят традиционните хиджаби, което най-вероятно е и проблемът. През последните седмици клипът им събра над 200 хил. гледания

Властите в Иран все още не са дали обяснение защо са извършили арестите. Най-вероятно нещо във видеото е в разрез със законите на ислямската държава.

Държавната телевизия на Иран излъчи видео с шестимата арестувани, но ги показа само в гръб. В репортажът се цитира и полицейски служител, според който “подобен тип проблеми трябва да се избягват”.

Видимостта на оригиналното видео е ограничена само за лично ползване, но въпреки това копия са качени от профилите на много хора, които подкрепят младите иранци.

Самият Фарел Уилямс изрази възмущението си от ареста на стената си във "Фейсбук".

Едно от копията на оригиналното видео, което доведе до ареста на младежите: