Той запазва и досегашната си длъжност - главен директор "Операции"

Алехандро Платер е новият главен изпълнителен директор на Telekom Austria Group (TAG). Той бе избран от надзорния съвет по предложение на двамата мажоритарни собственици América Móvil и Österreichische Bundes- und Industriebeteiligungen GmbH (ÖBIB).

Освен новата си длъжност, Алехандро Платер запазва и досегашната си длъжност като главен директор "Операции" в TAG. Зигфрид Майрхофер остава главен директор "Финанси" на компанията.

"През следващите месеци ще се опитаме да насърчим взаимодействието в рамките на групата с América Móvil. Ще съсредоточим всичките си усилия върху този пазар, за да продължим тенденцията на положително развитие, която се усеща през последните месеци", коментира новият шеф.

Виж още: Резултатите на "Мтел" за първото полугодие

Алехандро Платер има богат професионален опит в сектора на телекомуникациите. През 1997 г. той заема длъжността директор "Продажби" за Аржентина в "Ериксон". През 2004 г. се премества в Стокхолм и става директор "Продажби" за цяла Северна и Южна Америка, две години по-късно той е на същата длъжност за Мексико, а от 2007 г. става и вицепрезидент и мениджър "Големи клиенти". В "ТАГ" е на работа от 5 март като главен директор "Операции".

Алехандро Платер е учил икономика в университета в Буенос Айрес и е завършил няколко допълнителни квалификационни курса в сферите на продажбите и мениджмънта в Колумбийския университет и бизнес училището по бизнес "Уортън" в САЩ, както и в Лондонското училище за бизнес и финанси във Великобритания.