За хора от страна с родови отношения като "шуринайка", "девер", "зълва", "балдъза", "свако", не би трябвало да се затрудните. Но дали?

Никой не знае как точно функционира човешкият ум. Знаем обаче, че той може да се тренира и това става най-добре с логически задачи - колкото по-трудни, толкова по-добре. 

Според платформата PlayBuzz тази е особено трудна и едва 3% от хората не се затрудняват с решението ѝ. Оттам споделят, че огромната част от хората дават грешен отговор и стигат до верния след поне един грешен опит.

Загадката засяга роднински отношения и е следната: "Ако дъщерята на Тереза е майка на моята дъщеря, каква се падам аз на Тереза?" 

За да не се стига до разнообразни отговори, нямащи общо с въпроса, от PlayBuzz дават шест възможности: баба, майка, дъщеря, внучка или самата питаща е Тереза.

Zagadka

Ето го и отговорът:

Дъщеря

Разбира се, в страна с толкова разивта роднинска линия, съдържаща родови отношения като "шуринайка", "девер", "зълва", "балдъза", "свако" и т.н., ние се намираме в съвсем друга категория спрямо американците, но самата загадка е изключително лесна, стига да се замислим кой задава въпроса и оттам да навържем поколенията. 

Най-малкото далеч по-лесна от това да разберем какво означава най-пряк смисъл популярната фраза "На девер ми Петко, зълвин син". На това и ние търсим отговор все още. 

Източник: PlayBuzz