Как да предпазим деня си от вредни и разсейващи влияния

Не е безизвестно, че както ни потръгне деня от сутринта, в този тон може да продължи и през целия ден. Затова и първите минути сутрин в офиса са важни. Не рядко обаче именно в тях допускаме сериозни грешки, които могат да ни костват комфорта през деня. 

Ето няколко такива грешки, които могат да доведат до непродуктивност, разсеяност или просто напрежение в работата: 

Закъсненията за работа

Едно закъснение води до нуждата да се навакса изгубеното време. Това пък от своя страна ни кара да се разбързаме, започваме да се нервираме и самата организация на деня се проваля. Освен това честите закъснения правят много лошо впечатление.

Без поздрав към колегите

Небрежният лек разговор с колегите може да ни накара да се отпуснем и по-спокойно да влезем в работен ритъм. Дори може да подобри и настроението ни. Освен ако не смятате колегите си за идиоти. Но тогава по-добре се замислете за смяна на работата. 

Виж още: С какво можем да подобрим сутрешното си настроение

Сутрешното кафе

Учени са доказали, че е най-добре кафето да се пие след 9,30 сутринта - тогава ефектът му върху организма е по-пълен.

Първо най-лесните задачи 

През деня енергията ви ще намалява и ще можете малко по-трудно да се съсредоточавате. Затова е най-добре да се заемете с важните неща още в началото, а след това да оставите по-леките задачи.

Без план за деня

Спретнатият списък със задачите и ангажиментите за деня, подредени по важност, може да ви спести много грижи впоследствие. Ако го виждате пред себе си, ще знаете как да разполагате с времето си и какво ви предстои да свършите. Тази проста стъпка ще ви направи много по-ефективни.

Виж още: 5 сутрешни традиции в офиса, които правят деня по-продуктивен

Оставяте се на негативните мисли

Сутрин, спи ви се, в метрото на път за работа някой ви е издразнил, семейни проблеми... Опитайте се да забравите тези неща в момента, в който стъпите в офиса. Ако им позволите мислите за тях да ви разсеят, ви очаква лош ден.

Работна среща рано сутрин

Доказано е, че срещите и оперативките са далеч по-продуктивни, когато се състоят следобед. Запазете сутринта за самостоятелните си задачи.

Източник: expert.bg