Ако цялата коледна истерия ви идва в повече, тези предложения са за вас

Коледното настроение е обхванало света. Моловете са претъпкани с хора, отдали се на последни предколедни пазарувания. Навсякъде има лампички и украса, която може да прати в шок епилептик. Дебели, румени, брадати старци ти се усмихват от къде ли не, напомняйки леко на всевиждащ голям брат, който има хора навсякъде (как мислите Дядо Коледа знае слушкали ли сте или не. Той гледа!). Празничното плюскане вече е започнало, а по телевизиите пак са започнали с коледните. Идилия, подхранвана от нещо, което само по себе си може да те накара да намразиш празниците - коледните песнички.

Коледните песни... мразим ги

Няма нищо по-противно по това време на годината от All I Want For Christmas. Нищо! Колкото и да харесваме Франк Синатра и Дийн Мартин, когато чуем Let It Snow ни иде да сритаме този, който я е пуснал. А стигне ли се до Jingle Bells, ни иде да си сипем по едно и да емигрираме в Австралия (Там коледното настроение го има, но далеч не толкова наситено. Освен това там е лято).

Но тъй като нито можем постоянно да ритаме хората по кокалчетата, нито можем да си позволим да емигрираме в Южното полукълбо, можем само да си пуснем нещо успокояващо, което тематично да казва на хората, колко не харесваме цялата тази коледна суетня.

Ние ви пък предлагаме кратък списък с песни, показващи яростно един точно определен пръст на коледната истерия. Бунтари, нихилисти и любители на нелицемерните празници, това е за вас! И за Гринч, специално!

7 предложения за "коледни песни" за тези, които мразят коледните песни:

The Pogues - Fairytale of New York

Песента на един мизерен нещастник в коледната нощ. Болка по нещастна любов, разочарование от човешките същества и всякакви други коледни емоции.

Weekend Rockstars - I Hate Christmas

Веселяшка песен, описваща всичко това, което се случва по Коледа - ядосани хора, обидени от подаръците си, караници, невротични родители, досадни роднини и т.н. Дори Исус и Дядо Коледа биха казали, че не понасят Коледа, ако видят какви сцени се разиграват на техния празник.

Weird Al Yankovic - Christmas At Ground Zero

Смахнатият Ал винаги е имал усет за не дотам делекатния хумор. Неговата песничка е посветена на паническия страх по време на студената война, че ще дойдат атомните бомби, примесен с въодушевлението и лицемерието на Коледата.

The Sonics- Don't Believe In Christmas

Песен за разочарованието, което децата изпитват, когато разберат по трудния начин, че Дядо Коледа не съществува.

Midnight Riders - All I Want For Christmas (is to kick your ass)

Онова специално усещане, което изпитваме, когато някой пусне All I Want For Christmas.

Blink-182 - Won't Be Home For Christmas

Коледа е и пак е време да сме мили с роднините, които не понасяме.

Dropkick Murphys - The Season's Upon Us

Нашият личен фаворит. Отново се разглежда до болка познатата тема за Коледа със семейството, което едва търпиш. Включително всякакви досадни сестри, непрокопсали братя, племенници, които са малки гаднярчета, както и депресираното ти куче, което преди малко е обезчестило плюшеното мече от детските ти години.