Комедията с Голди Хоун и Кърт Ръсел от 1987 г. е превърната в пълнометражна версия на латиносериал с Еухенио Дербес и Ана Фарис. Има и бонус: "отчаяната съпруга" Ева Лонгория в поддържаща роля

Ана Фарис, популярна от ситкома "Мамо" и като (екс-)съпруга на хубавеца от "Пазители на Галактиката" и "Джурасик свят", е новата Голди Хоун в римейка на комедията от 1987 г. "Зад борда".

С тази разлика обаче, че ролите на мъжа и жената са разменени и тук разглезеният наследник на несметно богатство се играе от 56-годишния комик Еухенио Дербес.

Една от най-разпознаваемите латинозвезди, мексиканският актьор дебютира в теленовела едва на 12 и оттогава насам продължава изявите си в телевизионни предавания и сериали. Озвучава герои в американски анимации (дракона Мушу в "Мулан", Магарето в "Шрек"), а предстоящите му роли са в продължението на "Angry Birds: Филмът" и филма на Ласе Халстрьом по "Лешникотрошачката" The Nutcracker and the Four Realms.

На големия екран особено нашумяха филмите му "Без инструкции" (2013), която стана най-касовия испаноезичен филм в САЩ и по света, и миналогодишния "Как да бъдеш латино любовник", където отново се превъплъщава в застаряващ плейбой редом с актриси като Салма Хайек, Кристен Бел и Ракел Уелч. 

Сегашният филм стриктно следва старата фабула: разглезен наследник на семейно богатство не плаща за извършен труд на отруден самотен родител с три-четири деца. После пада зад борда от луксозната си яхта и е изхвърлен на брега с амнезия, като се налага да изработи дълга си с домакинска работа под предлог, че е съпруг(а) и част от семейството. В хода на това получава първите си мазоли по ръцете, но се научава на честен труд и преосмисля възгледите си за живота...

Родом от едно от най-богатите семейства в Мексико, Леонардо Монтенегро е прилично разглезен, богат плейбой, който е олицетворение на идеята за луксозен живот, изпълнен с игри и никаква работа. От другата страна е Кейт Съливан - здраво работеща самотна майка, която жонглира между палавите деца и няколкото работни места, докато учи за медицинска сестра.

Тези коренно различни съдби са предопределени да се преплетат, когато Кейт е наета да изчисти последиците от последното лъскаво парти на луксозната яхта на Лео. Когато твърдо отказва неговата прищявка да му донесе храна, той я уволнява незаслужено, без да й заплати - и отприщва събития, които променят живота и на двамата...

Еухенио Дербес е и копродуцент на новия филм, а близо половината му зрители в САЩ дойдоха от все по-голямата латинообщност, което се дължи и на друго популярно име върху афиша - Ева Лонгория.

На 43 актрисата, позната като Габриел Солис от сериала "Отчаяни съпруги", очаква първото си дете от своя нов съпруг, мексиканския медиен магнат Хосе Антонио Бастон. Наскоро тя получи своя звезда на Холивудската алея на славата - каквато колегата й Еухенио Дербес има от 2016 г.

Героинята й в "Зад борда" върти пицария, а екранният й съпруг (Мел Родригес) е строителен предприемач.

Оригиналният "Зад борда" навремето получава средни оценки, но с годините придобива култов статут, а по сюжета му са заснети боливудски римейк и южнокорейски сериал.

Навремето в ролята на отрудения самотен родител е Кърт Ръсел, житейската половинка на Голди Хоун, с която живеят щастливо без брак от 1983 г. насам и са си партнирали в още няколко филма.

Роб Грийнбърг (сериала "Как се запознах с майка ви") и Боб Фишър (комедията "Ловци на шаферки") са режисьори и сценаристи сега, а първият "Зад борда" пък беше дебют на сценаристката Лесли Диксън ("Мисис Даутфайър", "Предай нататък", "Шантав петък") под режисурата на Гари Маршал, който след това нашумя с "Хубава жена", "Булката беглец" и двата "Дневниците на принцесата".