Страната ни дели първо място с Казахстан

България е една от най-добрите данъчни дестинации в света. Това се казва в материал на "Уолстрийт джърнъл", цитиран от БНР. В материала се коментира изследване на международна компания.

Изследването на международната компания, цитирано от "Уолстрийт джърнъл", обхваща 125 държави. В него не се включват Саудитска Арабия и Кувейт, защото в тези държави доходите на чужденците не се облагат с персонален данък.

Първо място за България в положителна класация

Няма място, напълно свободно от данъци, но някои държави могат да предложат по-добра данъчна структура за чужденци и България е една от тях, пише авторитетното икономическо издание "Уолстрийт джърнъл" и съветва чужденците, които искат да намалят данъка върху доходите си, "да си съберат багажа и да се преместят в България".

В изготвената класация на страни, които са "данъчен рай", страната ни е поставена на първото място заедно с Казахстан, където също има 10% данъчна ставка. След нас се нареждат Гватемала и Русия, където ставката е под 12%.

Виж още: 10-те страни, където най-лесно можеш да започнеш нов бизнес

Като най-лоши данъчни дестинации са определени Словения, където данъкът надхвърля 60%, следвана от Белгия и Португалия.

Изданието допълва, че има държави, които изискват облагане на доходите на гражданите си и извън граница. По този начин това идва като "допълнение" на данъците, плащани в държавата, където чужденецът развива бизнеса си.