През април 2014 в зала 1 на НДК трупата, сродна на "Цирк дю Солей", играе спектакъла си "iD", който съчетава уличните танци с цирковото изкуство

Цирк Елуáз (Cirque Éloize) съчетава цирк с театър, танци и музика от 1993 г. насам, а от 2010-а е партньор на "Цирк дю Солей", гостувал у нас вече два пъти - със "Салтимбанко" и "Алегрия".

Фотогалерия: "Цирк дю Солей" в София

Десетте оригинални продукции на "Цирк Елуаз" са представяни над 4000 пъти в 440 града в 40 държави. Трупата е участвала в множество фестивали по целия свят и е носител на престижни отличия, а представленията им се играят на Бродуей и Уест Енд. В момента на световно турне са две техни постановки - iD и Cirkopolis. 

iD е най-популярният спектакъл на "Цирк Елуаз", който комбинира акробатични изпълнения с улични танци. Режисьорът Жано Пеншо го описва като "градска приказка, изпълнена с цвят, страст и енергия".

Шоуто се разгръща на фона на градски пейзаж с участието на 15 акробати и артисти, а действието на сцената е озвучено с електронна и рок музика, допълнено от ефектна мултимедия.

Билетите за двете представления на 12 и 13 април 2014 г. от 19 ч. в зала 1 на НДК са на цени от 40 до 90 лева и се предлагат на касите на "Тикетпро", вкл. онлайн на Ticketpro.bg и в билетния център на НДК, както и в зала "Арена Армеец". Деца до 10-годишна възраст ще влизат безплатно.