Тълпата пя с "Офспринг" и Джаред Лето

Петото издание на фестивала "София рокс" събра в неделя над 12-хилядна тълпа за серия концерти, продължили общо осем часа.

Първите фенове бяха обсадили вратите на стадион "Академик" от ранни зори, за да са сигурни, че ще имат най-добрата гледка към сцената.

Групите, излезли в ранните часове на деня, със сигурност успяха да намерят нови почитатели сред публиката.

Сред тях се откроиха Skillet, които заразиха с настроение дори дошлите да изпият по бира преди Smash шоуто на "Офспринг" - а то ще остане в историята като едно от най-емоционалните, както го описа Нудълс веднага след като слезе от сцената.

"Вече ме е яд, че не сме идвали по-рано в България. Не сме си представяли, че може да имаме толкова фенове тук. Със сигурност ще се върнем възможно най-скоро!", закани се китаристът и беквокалист на американските пънкрокери.

След концертa им, който включваше 20 от най-големите хитове на групата, дойде ред пред родна публика най-сетне да излезе носителят на "Оскар" Джаред Лето. Половинчасовата пауза между двата гига даде време на публиката да презареди батериите. 

Концертът на хедлайнърите беше съпътстван от огромни балони, конфети и хиляди пищящи фенки на актьора, който през цялото време на шоуто поддържаше близък контакт с тълпата. 

Фотогалерия: Джаред Лето като актьор и рокзвезда

Кулминацията настъпи, когато той покани близо 40 фена на сцената, за да изпълнят заедно последната песен от петото издание на "София рокс" - Up In the Air (Високо в небето).